Nooit Meer Slapen

met o.a. Boris Dittrich, Window of my Eyes en Maurits de Bruijn

Nooit Meer Slapen

met o.a. Boris Dittrich, Window of my Eyes en Maurits de Bruijn

Boris Dittrich was advocaat en rechter voordat hij in 1994 Tweede Kamerlid werd. Daarover schreef hij het boek 'Een blauwe stoel in Paars'. In 2006 trad hij af als D66-fractieleider, verhuisde naar New York en werd LGBT-advocaat voor Human Rights Watch. Na 'Moord en brand' en 'De waarheid liegen' is 'W.O.L.F.' zijn nieuwste literaire thriller. Pieter van der Wielen spreekt met Boris Dittrich. Verder aandacht voor 'Window of my Eyes - 75 jaar Harry 'Cuby' Muskee' in het Drents Museum Assen. En de Open Kaart-gast is journalist en schrijver Maurits de Bruijn n.a.v. zijn roman 'De achterkant van de zon'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nieuwe literaire thriller van Boris Dittrich heet W.O.L.F.

vanaf 00:02:48

Boris Dittrich was advocaat en rechter voordat hij in 1994 Tweede Kamerlid werd voor D66. Over zijn politieke jaren schreef hij het boek Een blauwe stoel in Paars. In 2006 trad Dittrich af als D66-fractieleider en verhuisde hij naar New York, waar hij zich als advocaat voor Human Rights Watch inzette voor de homogemeenschap. Hierover gaat zijn boek Elke liefde telt. Sinds 2013 woont en werkt Dittrich in Berlijn. Na Moord en brand en De waarheid liegen is W.O.L.F. de nieuwe literaire thriller van zijn hand. Pieter van der Wielen spreekt met Boris Dittrich.

Window of my Eyes: ode aan Harry Muskee in Drents Museum

vanaf 01:11:26

'Simple Man', 'Too Blind to See', 'Hotel Grolloo': nummers die de doorgewinterde blues fan direct zal herkennen. In het Drents Museum in Assen opende gisteren 'Window of my Eyes - 75 jaar Harry 'Cuby' Muskee', een tentoonstelling gewijd aan Muskee, zanger van de wereldberoemde Drentse band Cuby + Blizzards. Hij zou dit jaar 75 zijn geworden. Verslaggever Tjitske Mussche ging op zoek naar de blues in Drenthe met zanger Huub van der Lubbe en Albert Haar, bestuurslid van het C+B Museum in Grolloo.

Open Kaart: Maurits de Bruijn

vanaf 01:26:39

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was journalist en schrijver Maurits de Bruijn te gast vanwege zijn nieuwe roman 'De achterkant van de zon'.