Nooit Meer Slapen

met o.a. Catherine van Campen, The Big Short en Jan Dirk van der Burg

Nooit Meer Slapen

met o.a. Catherine van Campen, The Big Short en Jan Dirk van der Burg

Documentairemaker Catherine van Campen debuteerde in 2007 met de film 'Eeuwige Moes'. Daarna volgden 'Drona & ik', 'Anne vliegt', 'Painful Painting' en 'Joan’s Boys': documentaires die wereldwijd zijn vertoond en bekroond. Haar nieuwe documentaire 'Garage 2.0', komende maandag op tv te zien, is een tragikomische film over het wel en wee bij een autobedrijf. Pieter van der Wielen spreekt met Catherine van Campen. Verder aandacht voor beursfilm 'The Big Short' en VSB Poëzieprijs-genomineerde Ilja Leonard Pfeijffer. En de Open Kaart-gast is fotograaf Jan Dirk van der Burg.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Catherine van Campen volgt een autobedrijf in Garage 2.0

vanaf 00:02:45

Documentairemaker Catherine van Campen debuteerde in 2007 met de film Eeuwige Moes. Daarna volgden Drona & ik, Anne vliegt, Painful Painting en Joan’s Boys: documentaires die wereldwijd zijn vertoond en bekroond. Haar nieuwe documentaire Garage 2.0, komende maandag op tv te zien, is een tragikomische film over de ambities en frustraties bij een autobedrijf. De levens van de personages zijn op verrassende wijze verbonden aan de auto. De auto die hen succes, winst, vooruitgang, werk en vrijheid brengt, maar ook gevaar, stress, teleurstellingen en verdriet. Pieter van der Wielen spreekt met Catherine van Campen.

De absurditeit van de kredietcrisis in The Big Short

vanaf 01:11:30

Voor velen kwam de financiële crisis van 2007 als een verrassing. Toch waren er mensen die het instorten van de Amerikaanse huizenmarkt wel zagen aankomen en er een fortuin mee wisten te verdienen. De verbijsterende beursfilm 'The Big Short', genomineerd voor vijf Oscars waaronder die voor beste film, gaat over dit groepje mensen, gespeeld door acteurs als Brad Pitt, Christian Bale en Steve Carell. Verslaggever Floortje Smit besprak de film met financieel-economisch journalist Roel Janssen.

Open Kaart: Jan Dirk van der Burg

vanaf 01:25:46

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Afgelopen nacht was fotograaf Jan Dirk van der Burg, o.a. bekend van zijn Tweetbundels, te gast. Hij neemt deel aan de tentoonstelling 'QUICKSCAN NL#02' in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.