Nooit Meer Slapen

met o.a. David Verbeek, Spotlight en Erik van Lieshout

Nooit Meer Slapen

met o.a. David Verbeek, Spotlight en Erik van Lieshout

Regisseur David Verbeek maakte naam met films als 'R U There' en 'How to Describe a Cloud'. Zijn nieuwe film 'Full Contact', te zien op het International Film Festival Rotterdam, gaat over een drone piloot die per ongeluk een school bombardeert waarna hij, gedreven door schuldgevoel, op zoek gaat naar de betekenis van zijn leven. Pieter van der Wielen spreekt met David Verbeek. Verder aandacht voor de film 'Spotlight' en VSB Poëzieprijs-genomineerde Pieter Boskma. En beeldend kunstenaar Erik van Lieshout komt vertellen over zijn nieuwe video-installatie 'DOG' in de Rotterdamse Pauluskerk.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

David Verbeek dicht kloof tussen jager en prooi in Full Contact

vanaf 00:02:47

Regisseur David Verbeek maakte eerder naam met films als R U There (2010) en How to Describe a Cloud (2013). Zijn nieuwe film Full Contact ging eerder in wereldpremière op het Filmfestival van Toronto en is in Nederland voor het eerst te zien op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Verbeeks zesde speelfilm vertelt het verhaal van een drone piloot die vanuit de Nevada woestijn per ongeluk een school in Afghaans/Pakistaans grensgebied bombardeert waarna hij, gedreven door schuldgevoel, op zoek gaat naar de betekenis van zijn leven. Pieter van der Wielen spreekt met David Verbeek.

Joep Dohmen en Robert Chesal over eigen Spotlight-onthulling

vanaf 01:11:25

Met het succes van de film 'Spotlight', over de onthulling van seksueel misbruik in de Amerikaanse katholieke kerk door onderzoeksjournalisten van 'The Boston Globe', staan ook de Nederlandse journalisten Joep Dohmen en Robert Chesal weer volop in de aandacht. Zij brachten in 2010 het misbruik op internaten in Nederland aan het licht. Verslaggever Mathijs Deen blikte met het tweetal terug op de eigen motieven, de journalistieke integriteit en de samenwerking gedurende hun onderzoek.

Open Kaart: Erik van Lieshout

vanaf 01:27:29

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was beeldend kunstenaar Erik van Lieshout te gast. Tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is zijn nieuwe video-installatie 'DOG' in de Pauluskerk te zien; over de kwetsbare praktijk van het Europese vluchtelingen- en asielbeleid in Rotterdam.

advertentie