Nooit Meer Slapen

met o.a. Reinbert de Leeuw, Paul Verhoeven en Ronald Snijders

Nooit Meer Slapen

met o.a. Reinbert de Leeuw, Paul Verhoeven en Ronald Snijders

Dirigent, pianist en componist Reinbert de Leeuw (1938) is mede-oprichter van het Asko|Schönberg ensemble. Voor 'Theatre of the World', een co-productie met het Holland Festival, keert hij met het ensemble terug bij De Nationale Opera. Pieter van der Wielen sprak met Reinbert de Leeuw. Verder spraken we Paul Verhoeven over 'Elle'. En cabaretier Ronald Snijders kwam vertellen over zijn radiosatire 'Binnenland 1'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Reinbert de Leeuw: Theatre of the World

vanaf 00:02:42

Dirigent, pianist, componist Reinbert de Leeuw (1938) was mede-oprichter van het Schönberg Ensemble in 1974, tegenwoordig Asko|Schönberg, en is sindsdien vaste dirigent van het ensemble. Voor Theatre of the World keert hij met het ensemble terug bij De Nationale Opera. De nieuwste opera van Louis Andriessen, die tijdens het Holland Festival in première gaat, is geïnspireerd door de jezuïet Athanasius Kircher (1601-1680). Hij wordt gezien als de laatste Renaissance-man, een geleerde die op alle gebieden thuis was. Pieter van der Wielen spreekt met Reinbert de Leeuw.

Elle: Paul Verhoeven over sterke vrouwen en humor

vanaf 01:10:57

Regisseur Paul Verhoeven had zich voor de première op het Filmfestival van Cannes al schrap gezet: de feministes zouden hem wel rauw lusten als ze zijn 'Elle' hadden gezien. Maar de film, waarin Michèle ondanks een brute verkrachting gewoon met dezelfde ijzige onverschilligheid met haar leven door gaat, werd juist enthousiast ontvangen. In Cannes werd de film al snel betiteld als 'verkrachtingskomedie'. Floortje Smit sprak met Verhoeven over Isabelle Huppert, sterke vrouwen en humor.

Open Kaart: Ronald Snijders

vanaf 01:26:09

In de rubriek 'Open Kaart', in het tweede uur van 'Nooit Meer Slapen', bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht speelden we 'Open Kaart' met schrijver en cabaretier Ronald Snijders. Hij kwam langs n.a.v. het actualiteitenhoorspel 'Binnenland 1', eerder uitgezonden door de VPRO in 2007, en vanaf 4 juni elke vrijdag op NPO Radio 1.

De Nachtcorrespondent: Recreating Europefestival

vanaf 01:44:03

Afgelopen woensdag opende de eerste editie van het Recreating Europe-festival. Drie dagen lang wordt aan de hand van theater, interviews en optredens van heel veel gasten uit heel Europa onderzocht hoe kunst kan bijdragen aan – jawel - de toekomst van Europa. Nachtcorrespondent Emmie Kollau was bij de opening.

advertentie