Nooit Meer Slapen

met o.a. Threes Anna, Alex van der Tuuk en Teun Luijkx

Nooit Meer Slapen

met o.a. Threes Anna, Alex van der Tuuk en Teun Luijkx

Threes Anna schreef en regisseerde meer dan vijftig locatietheatervoorstellingen over de hele wereld en films als 'Silent City' en 'The Bird Can’t Fly'. Als schrijfster is ze vooral bekend van het boek 'Wachten op de moesson'. En nu verschijnt de roman 'Paradijsvogel'. Pieter van der Wielen spreekt met Threes Anna. Acteur Teun Luijkx komt langs n.a.v. de voorstelling 'Kletsmajoor' en we spreken Alex van der Tuuk, hij brengt oude 78” platen uit.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Threes Anna: Paradijsvogel

vanaf 00:02:55

Schrijver en regisseur Threes Anna werd in 1990 artistiek leider van theatergroep Dogtroep en schreef en regisseerde meer dan vijftig locatietheatervoorstellingen over de hele wereld. Ook maakte ze in de jaren negentig verscheidene documentaires over beeldend kunstenaars en hun werk. Daarnaast schreef en regisseerde ze films als Silent City en The Bird Can’t Fly. Als schrijfster is ze vooral bekend van het in 2010 verschenen boek Wachten op de moesson. En nu verschijnt de roman Paradijsvogel, waarin het leven van een rijke weduwe toch niet zo veilig en luxueus blijkt als gedacht. Pieter van der Wielen spreekt met Threes Anna.

Alex van der Tuuk brengt oude 78†platen uit

vanaf 01:11:56

Alex van der Tuuk houdt van blues uit de jaren ’20 en ’30. Hij doet er al jaren onderzoek naar en reist ook regelmatig naar de Verenigde Staten om met familie van oude bluesmuzikanten te praten. Hij werkte samen met Jack White (White Stripes) aan het samenstellen van twee verzamelboxen Paramount-muziek en helpt nu het kleine label Hidden Charms om oude 78” platen uit te brengen. Emmie Kollau grasduint met Van der Tuuk door zijn archief en vraagt waar zijn liefde voor die oude muziek vandaan komt.

Open Kaart: Teun Luijkx

vanaf 01:25:48

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt acteur Teun Luijkx langs om te praten over de voorstelling Kletsmajoor die op vrijdagavond 24 juni op de Parade in Rotterdam in première gaat.

De Nachtcorrespondent: Dan Brown redt Amsterdamse bibliotheek

vanaf 01:42:27

De Amerikaanse thrillerauteur Dan Brown, wereldberoemd geworden door zijn boek De Davinci Code, doneert 300.000 euro aan de Amsterdamse bibliotheek Bibliotheca Philosophica Hermetica. De 25.000 boeken van zakenman Joost Ritman gaan grotendeels over mystieke en esotherische onderwerpen. De bibliotheek is een bron van inspiratie voor Browns boeken, dus besloot hij deze te redden. Nachtcorrespondent Luuk Heezen neemt een kijkje in de bibliotheek en doet verslag.