Nooit Meer Slapen

met o.a. Michael Dudok de Wit, Grand Subphonia en Murda

Nooit Meer Slapen

met o.a. Michael Dudok de Wit, Grand Subphonia en Murda

Michael Dudok de Wit is animator, filmregisseur en illustrator. Hij regisseert en animeert reclamefilms vanuit Londen. Het bekendst is Dudok de Wit als filmregisseur. Zijn eerste lange animatiefilm 'The Red Turtle' ging onlangs in première op het Filmfestival Cannes, waarmee hij een Oscar won. Pieter van der Wielen spreekt met Michael Dudok de Wit. Verder spreken we Merlijn Twaalfhoven en Bram van Sambeek over 'Holland Festival Proms: Grand Subphonia'. En we spelen Open Kaart met rapper Murda naar aanleiding van zijn nieuwe album 'We doen ons best'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De animatiefilms van Michael Dudok de Wit

vanaf 00:02:39

Michael Dudok de Wit is animator, filmregisseur en illustrator. Sinds vele jaren is hij gevestigd in Londen, waar hij reclamefilms regisseert en animeert. Tevens illustreert hij kinderboeken. Maar het bekendst is Dudok de Wit als filmregisseur. Zijn tweede korte animatiefilm, The Monk and the Fish, leverde hem in 1995 een Oscarnominatie op. In 2001 won hij zijn eerste Oscar met Father and Daughter. Zijn eerste lange animatiefilm The Red Turtle ging onlangs in première op het Filmfestival Cannes, waarmee hij opnieuw een Oscar won. De dialoogloze animatiefilm volgt een man die schipbreuk heeft geleden. Pieter van der Wielen spreekt met Michael Dudok de Wit.

Grand Subphonia, een compositie van Merlijn Twaalfhoven

vanaf 01:09:20

Componist Merlijn Twaalfhoven schrijft in opdracht van het Holland Festival een compositie voor meer dan honderd fagottisten, van beginners tot Nederlands grootste fagotvirtuoos: Bram van Sambeek. De campagne Red de Fagot wordt met deze compositie afgesloten. Verslaggever Mathijs Deen loopt met Merlijn en Bram op het Holland Festival Proms: Grand Subphonia vooruit. Een zoektocht naar de ziel van de fagot.

Open Kaart: Murda

vanaf 01:24:54

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht spelen we Open Kaart met de Turkse rapper Murda naar aanleiding van zijn nieuwe album We doen ons best.

De nachtcorrespondent: in memoriam: H. J. A. Hofland

vanaf 01:43:39

Vandaag werd bekend dat journalist, essayist en columnist Henk Hofland is overleden. Hij schreef kalm, ironisch, scherp en niet extreem uitgesproken. Als een lichtjes mopperende oude heer beschreef hij al sinds de jaren vijftig onze samenleving. Nachtcorrespondent Tom Klaassen spreekt met vrienden en collega’s van Hofland.