Nooit Meer Slapen

met o.a. David Bade, VHS Night of Error en Bastiaan Stoop

Nooit Meer Slapen

met o.a. David Bade, VHS Night of Error en Bastiaan Stoop

David Bade werd geboren op Curaçao en verhuisde als kind naar Nederland. In 2006 keerde hij terug naar Curaçao om het Instituto Buena Bista (IBB) op te richten; een platform voor hedendaagse kunst en educatie. Het 10-jarig bestaan van IBB wordt gevierd met de tentoonstelling 'All You Can Art' in de Rotterdamse Kunsthal. Pieter van der Wielen spreekt met David Bade. En danser Bastiaan Stoop vertelt over 'New Moves 2016'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

David Bade viert 10-jarig bestaan Instituto Buena Bista

vanaf 00:02:51

David Bade werd geboren op Curaçao en verhuisde als kind naar Nederland, waar hij in Amsterdam studeerde aan de lerarenopleiding en De Ateliers. Zijn werk omvat sculpturen, tekeningen en schilderijen die vol verbeeldingskracht en met humor commentaar leveren op de maatschappij. In 2006 keerde hij terug naar Curaçao om het Instituto Buena Bista (IBB) op te richten; een platform is voor hedendaagse kunst en educatie. Het 10-jarig bestaan van IBB wordt gevierd met de zomertentoonstelling All You Can Art in de Rotterdamse Kunsthal, waar ook werk van Bade is te zien. Pieter van der Wielen spreekt met David Bade.

Een reis door het bizarre verleden van de eighties videotheek

vanaf 01:12:15

Weet u het nog: dat je voor een videofilm nog wel eens een omroepster zag, die vertelde waar de film over ging? Die rare trailers voor de meest vage films - Die Hard-rip offs en de Rambo en Jackie Chan-klonen? Met de teloorgang van de VHS zijn prachtige dingen in de vergetelheid geraakt, vinden Juul Barnard en Erik Katerborg in ieder geval. Zij organiseren zaterdagavond in de Amsterdamse Melkweg de VHS Night of Error, waarin zij de meest merkwaardige uitwassen van de VHS laten zien. Floortje Smit ging alvast grasduinen in de collectie.

Open Kaart: Bastiaan Stoop

vanaf 01:27:34

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Bastiaan Stoop, danser bij Het Nationale Ballet, vertelt over New Moves 2016, waarin dansers de mogelijkheid krijgen om hun talenten als choreograaf te onderzoeken.

De nachtcorrespondent: IKEA krijgt een museum

vanaf 01:48:30

Vanaf volgende week heeft Zweden een IKEA-museum. Het museum is gevestigd in Älmhult. Er zullen meubels en huiskamers uit de afgelopen zeven decennia te zien zijn. Ook zijn er parafernalia van de, nogal gierige, oprichter te zien. Nachtcorrespondent Emmie Kollau vertelt over het museum en de invloed van het woonwarenhuis op de design wereld.

advertentie