Nooit Meer Slapen

met o.a. Lernert & Sander, Christopher Nolan en Teus Nobel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Lernert & Sander, Christopher Nolan en Teus Nobel

Lernert Engelberts en Sander Plug vormen samen het designduo Lernert & Sander. Ze maken reclamefilms en muziekvideo’s. Het werk van Lernert & Sander kenmerkt zich door sterke concepten en een stilistische, kleurrijke een geestige uitvoering. Deze week geven ze een lezing op het design evenement 'What Design Can Do'. Pieter van der Wielen spreekt met Lernert & Sander. Ook trompettist Teus Nobel brengt een bezoek aan de studio.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Designduo Lernert & Sander op What Design Can Do

vanaf 00:02:49

Lernert Engelberts en Sander Plug vormen samen het designduo Lernert & Sander. Ze maken reclamefilms en muziekvideo’s. Denk bijvoorbeeld aan de videoclip Elektrotechniek van de Jeugd van Tegenwoordig. Of de video waarin ze een chocolade paashaas met een strijkijzer laten smelten. Het werk van Lernert & Sander kenmerkt zich door sterke concepten en een stilistische, kleurrijke een geestige uitvoering. Deze week geven ze een lezing op What Design Can Do, het design evenement dat dit jaar focust op Europa, Afrika en de huidige vluchtelingenproblematiek. Pieter van der Wielen spreekt met Lernert & Sander.

Christopher Nolan: Hollywood in Urk

vanaf 01:09:40

Hollywood is neergestreken op Urk. Christopher Nolan, regisseur van The Dark Knight en Batman, werkt aan een spektakelfilm over de deportatie van de Britse troepen uit Duinkerken, in de meidagen van 1940. Veel oorlogsgeweld dus, veel soldaten die onder overvliegende vliegtuigen en kanonnenvuur naar schepen waden. Het IJsselmeer is prettig ondiep, Urk heeft een ruime haven, ideaal dus. Mathijs Deen vraagt zich af of de eilander bevolking onder de indruk is van de aanwezigheid van acteurs als Tom Hardy en Harry Styles en bezoekt Urk.

Open Kaart: Teus Nobel

vanaf 01:26:17

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht brengt trompettist Teus Nobel een bezoek aan de studio. Hij vertelt onder meer over zijn nieuwe album Social Music en over zijn optreden op het North Sea Jazz Festival.

De nachtcorrespondent: Cabaretgedonder

vanaf 01:42:45

De enige serieuze Nederlandse cabaretprijs, de Poelifinario, ligt onder vuur. Twee grote kanshebbers, Ronald Goedemondt en Diederik van Vleuten willen niet genomineerd worden. En eigenlijk is er al veel langer gedoe rondom deze prijs. Nachtcorrespondent Tom Klaassen zoekt uit waarom.