Nooit Meer Slapen

met o.a. Roy Villevoye, Robby Müller en Daphne Bunskoek

Nooit Meer Slapen

met o.a. Roy Villevoye, Robby Müller en Daphne Bunskoek

In het werk van beeldend kunstenaar Roy Villevoye speelt de wrijving tussen de cultuur van de Papoea’s en die van het westen een hoofdrol. Dit thema keert ook terug in zijn nieuwe tentoonstelling 'Transhistory'. Pieter van der Wielen spreekt met Roy Villevoye. Verder schuift Daphne Bunskoek aan om te vertellen over de live tv-uitzendingen voor het Holland Festival. En aandacht voor de tentoonstelling 'Master of Light - Robby Müller' in EYE.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De Papoea’s en het westen in Roy Villevoyes Transhistory

vanaf 00:02:49

Beeldend kunstenaar Roy Villevoye verblijft ieder jaar enkele maanden in de Asmat, een gebied aan de zuidkust van Papua (Irian Jaya). In zijn werk speelt de wrijving tussen de cultuur van de Papoea’s en die van het westen een hoofdrol. Dit thema keert ook terug op Transhistory, vanaf dit weekend te zien in Arnhem als onderdeel van de kunstmanifestatie Sonsbeek 2016. In de tentoonstelling worden twee westerlingen geportretteerd die hun leven lang bij Papoea’s gewerkt hebben. Hun biografie is vooralsnog ongezien en ongehoord. Pieter van der Wielen spreekt met Roy Villevoye.

Op zoek naar het genie van Robby Müller

vanaf 01:09:44

Filmmuseum EYE eert deze zomer Robby Müller, de Nederlandse cameraman die internationale bekendheid verwierf met films als 'Paris Texas' en 'Down by Law'. De tentoonstelling 'Master of Light - Robby Müller' is vanaf komend weekend te zien. Verslaggever Mathijs Deen kijkt samen met cameraman Jacko van 't Hof ('Grensland', 'Onze man in Teheran') naar 'Paris Texas', op zoek naar het genie van Müller.

Open Kaart: Daphne Bunskoek

vanaf 01:24:26

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht schoof Daphne Bunskoek aan om te vertellen over de live tv-uitzendingen voor het Holland Festival.

De Nachtcorrespondent: Google wil kunst maken

vanaf 01:43:44

Google heeft het eerste nummer naar buiten gebracht dat door kunstmatige intelligentie is ‘gecomponeerd’. Waarom wil Google kunst en muziek maken? Onze nachtcorrespondent Roos Menkhorst zocht uit wat dit precies betekent.