Nooit Meer Slapen

met o.a. Ronald Snijders, de zomer die niet doorging en Leven na de dans #2

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ronald Snijders, de zomer die niet doorging en Leven na de dans #2

Ronald Snijders is fluitist, componist en etnomusicoloog. Sinds 1970 bouwt hij aan een oeuvre waarin hij Surinaamse dansmuziek, Caraïbische salsa, bossanova, funk en jazz combineert. Op zijn nieuwe album 'The Nelson & Djosa Sessions' speelt hij die oude nummers met musici van over de hele wereld. Die muziek is komend weekend ook op het 'North Sea Jazz Festival' te horen. Pieter van der Wielen spreekt met Ronald Snijders. Verder aandacht voor de zomer die niet doorging en in de serie Leven na de dans spreken we voormalig danseres Tamar Shahinian.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

The Nelson & Djosa Sessions van Ronald Snijders op NSJ

vanaf 00:02:46

Ronald Snijders is fluitist, componist en etnomusicoloog. Sinds hij in 1970 vanuit Suriname naar Nederland kwam, bouwt hij aan een oeuvre waarin hij Surinaamse dansmuziek, Caraïbische salsa, bossanova, funk en jazz combineert. Zijn eerste albums zijn inmiddels collector’s items geworden. Op zijn nieuwe album The Nelson & Djosa Sessions speelt hij die oude nummers met musici van over de hele wereld. Deze sessies zijn vastgelegd in de documentaire Easy Man. En die muziek is ook komend weekend op het North Sea Jazz Festival te horen. Pieter van der Wielen spreekt met Ronald Snijders.

De zomer die niet doorging

vanaf 01:10:10

In de afgelopen maand juni regende het drie keer meer dan normaal, en ook de eerste dagen van juli regende het aan een stuk door. Ideaal weer om te lezen, maar ook ideaal weer om te schrijven? Om antwoord te vinden op die vraag gaat Mathijs Deen precies 2 eeuwen terug, naar de zomer van 1816, de zomer die niet doorging. Daar vindt hij de oorsprong van een verhaal, eigenlijk van een heel genre, dat bij ons is gebleven tot op de dag van vandaag.

Leven na de dans: Tamar Shahinian

vanaf 01:43:01

Terwijl de meeste Nederlanders steeds langer doorwerken, moeten dansers rond hun dertigste al stoppen. Is er leven na de dans? In deze eerste Julidans-week spreken we iedere dag met een voormalig danser. Vannacht doen we dit met Tamar Shahinian. Zij danste bij Het Internationaal Danstheater, maar stopte toen ze zwanger werd en zit nu weer in de collegebanken.

advertentie