Nooit Meer Slapen

met o.a. Roxane van Iperen, Fernando Botero en Leven na de dans #4

Nooit Meer Slapen

met o.a. Roxane van Iperen, Fernando Botero en Leven na de dans #4

Roxane van Iperen is jurist, strateeg en publicist. In aanloop naar de Olympische Spelen, die deze zomer in Rio de Janeiro worden gehouden, reist ze als gastcorrespondent door Brazilië en schrijft ze achtergrondreportages voor 'De Correspondent'. Nu verschijnt 'Schuim der aarde', haar debuutroman die zich afspeelt aan de rauwe onderkant van Brazilië. Pieter van der Wielen spreekt met Roxane van Iperen. Verder aandacht voor de tentoonstelling van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero in de Kunsthal in Rotterdam. En in de serie Leven na de dans spreken we met Anna Seidl.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het romandebuut van Roxane van Iperen: Schuim der aarde

vanaf 00:02:43

Roxane van Iperen is jurist, strateeg en publicist. Ze combineert een zakelijke adviespraktijk met onderzoek en publicaties, met name gericht op politiek, (bedrijfs)ethiek en mensenrechten. In de aanloop van de Olympische Spelen, die deze zomer in Rio de Janeiro worden gehouden, reist ze als gastcorrespondent door Brazilië en schrijft ze achtergrondreportages voor De Correspondent. Nu verschijnt Schuim der aarde, haar debuutroman die zich afspeelt aan de rauwe onderkant van Brazilië. Pieter van der Wielen spreekt met Roxane van Iperen.

Botero: Celebrate Life! in Kunsthal Rotterdam

vanaf 01:10:42

Vier het leven! Zelfs als hij een moord schildert, wil de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero dat zijn kunst mensen aanspoort om vol vreugde het leven te omarmen. De felle kleuren van zijn werk, maar vooral de opgeblazen, ronde mensfiguren waar hij bekend mee is geworden, moeten daarbij helpen. Deze zomer zijn zo'n honderd schilderijen en een aantal sculpturen van Botero te zien in de Kunsthal in Rotterdam. Verslaggever Elianne Meijer spreekt met curator Annemarie Nycolaas, met bezoekers, en met de grote meester zelf.

Leven na de dans: Anna Seidl

vanaf 01:45:35

Terwijl de meeste Nederlanders steeds langer doorwerken, moeten dansers rond hun dertigste al stoppen. Is er leven na de dans? In deze eerste Julidans-week spreken we iedere dag met een voormalig danser. Vannacht spreken we Anna Seidl. Ze was 20 jaar eerste soliste bij het Nationale Ballet en is nu gepromoveerd in de Duitse Taal en Letterkunde.

advertentie