Nooit Meer Slapen

met o.a. Jaap Drupsteen, Paul Scheffer en Stephanie Struijk

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jaap Drupsteen, Paul Scheffer en Stephanie Struijk

Grafisch ontwerper Jaap Drupsteen verwierf bekendheid met muziek-, video- en videografische producties voor de televisie, het ontwerp van het Nederlandse paspoort en een serie bankbiljetten voor De Nederlandse Bank. Al bijna veertig jaar is hij op zoek naar het perfecte samenspel tussen beeld en geluid. Zijn magnum opus op dit gebied is nu te zien in Rijksmuseum Twenthe, onder de titel 'The Rhythm Painter'; een audiovisuele installatie die alle hoeken en wanden van een ruim 400 vierkante meter grote tentoonstellingszaal vult. Pieter van der Wielen spreekt met Jaap Drupsteen. Verder spreken we Paul Scheffer over 'De Vrijheid van de grens', het essay dat hij schreef voor de maand van de filosofie. En zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann, komt langs naar aanleiding van haar eerste Nederlandstalige single 'Nieuwe maan'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een audiovisuele belevenis: Jaap Drupsteen over The Rhythm Painter

vanaf 00:02:41

Grafisch ontwerper Jaap Drupsteen verwierf bekendheid met muziek-, video- en videografische producties voor de televisie, het ontwerp van het Nederlandse paspoort en een serie bankbiljetten voor De Nederlandse Bank. Al bijna veertig jaar is hij op zoek naar het perfecte samenspel tussen beeld en geluid. Zijn magnum opus op dit gebied is nu te zien in Rijksmuseum Twenthe, onder de titel The Rhythm Painter; een audiovisuele installatie die alle hoeken en wanden van een ruim 400 vierkante meter grote tentoonstellingszaal vult. Pieter van der Wielen spreekt met Jaap Drupsteen.

Paul Scheffer: Opnieuw nadenken over grenzen

vanaf 01:12:25

April is de maand van de filosofie, en Paul Scheffer heeft het bijbehorende essay geschreven: 'De vrijheid van de grens'. Hij stelt daarin de vraag of een open samenleving niet pas ontstaat door een ruimtelijke afbakening. Anders gezegd: om hoeveel begrenzing vraagt de beschaving? En wat is tegen die achtergrond een eigentijds vooruitgangsideaal? Verslaggever Botte Jellema ontmoette Paul Scheffer.

Open Kaart: Stephanie Struijk

vanaf 01:27:26

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht kwam zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend als Stevie Ann, langs naar aanleiding van haar eerste Nederlandstalige single 'Nieuwe maan'.

advertentie