Nooit Meer Slapen

met o.a. Wine Dierickx, New Supermodels en Simon de Waal

Nooit Meer Slapen

met o.a. Wine Dierickx, New Supermodels en Simon de Waal

Actrice Wine Dierickx behoort tot acteursgroep Wunderbaum. In 'Privacy', een coproductie met het Holland Festival, speelt Dierickx samen met acteur Ward Weemhoff. De voorstelling scheert langs de grens tussen fictie en realiteit. Pieter van der Wielen spreekt met Wine Dierickx. Verder aandacht voor de tentoonstelling 'New Supermodels' van fotograaf Jan Hoek. En we spreken schrijver Simon de Waal over zijn boek 'Vector'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De grens tussen fictie en realiteit: Wine Dierickx in Privacy

vanaf 00:02:51

De Vlaamse actrice Wine Dierickx behoort tot de vaste kern van acteursgroep Wunderbaum. Ze speelde ook in diverse films, onder meer in Felix van Groeningens Dagen zonder lief. In Privacy, een coproductie met het Holland Festival, speelt Dierickx samen met acteur Ward Weemhoff (De Warme Winkel). In het echte leven vormen ze een stel. Dat bracht hen ertoe samen een voorstelling te maken die scheert langs de grens tussen fictie en realiteit, met als centrale vraag: Hoeveel intimiteit kunnen we verdragen? Pieter van der Wielen spreekt met Wine Dierickx.

Gewone mensen als model: Jan Hoeks New Supermodels

vanaf 01:11:01

Aan geijkte schoonheidsidealen gaat hij blind voorbij. Jan Hoek maakt portretfoto's van mensen die hij tegenkomt op straat of tijdens zijn reizen naar het buitenland. Vanaf 4 juni start zijn overzichtstentoonstelling 'New Supermodels' in het Stedelijk Museum Schiedam. Verslaggever Nicole Terborg sprak de kunstenaar en fotograaf in Amsterdam.

Open Kaart: Simon de Waal

vanaf 01:25:43

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was thrillerauteur Simon de Waal te gast naar aanleiding van de Spannende Boeken Weken waarvoor hij het geschenkboek 'Vector' schreef.

De nachtcorrespondent: Tips voor Taco Dibbits

vanaf 01:45:29

Vandaag werd bekend dat Taco Dibbits de nieuwe directeur wordt van het Rijksmuseum in Amsterdam. De reacties waren positief. Zowel zijn collega’s als mensen op Twitter en Facebook lijken enthousiast te zijn over de keuze voor Dibbits. Nachtcorrespondent Botte Jellema verzamelde een aantal tips voor Dibbits.

advertentie