Nooit Meer Slapen

met o.a. Hanco Kolk, WE ARE DATA en Sahand Sahebdivani

Nooit Meer Slapen

met o.a. Hanco Kolk, WE ARE DATA en Sahand Sahebdivani

Hanco Kolk is een van de bekendste tekenaars van Nederland. Wie hem van zijn vroegste werkt kent, kent hem waarschijnlijk van de strip 'Gilles de Geus'. Of van 'Mannetje en Mannetje', die andere strip die hij maakte met collega-tekenaar Peter de Wit. En wie een regionale krant leest, heeft ongetwijfeld zijn strip 'S1ngle' weleens gezien. Van Kolk verschijnt nu het stripboek 'De man van nu'; een ultramoderne Romeo en Julia die zich afspeelt in twee verschillende tijdsdimensies. Pieter van der Wielen spreekt met Hanco Kolk. Verder aandacht voor 'WE ARE DATA MIRROR ROOM', waar je kunt ervaren hoe het is om 'data te zijn'. En we spreken verhalenverteller Sahand Sahebdivani over zijn samenwerking met het JongNBE (Nederlands Blazers Ensemble), 'Luister naar het riet'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een ongewoon liefdesverhaal in De man van nu van Hanco Kolk

vanaf 00:02:50

Hanco Kolk is een van de bekendste tekenaars van Nederland. Wie hem van zijn vroegste werkt kent, kent hem waarschijnlijk van de strip Gilles de Geus. Of van Mannetje en Mannetje, die andere strip die hij maakte met collega-tekenaar Peter de Wit. En wie een regionale krant leest, heeft ongetwijfeld zijn strip S1ngle weleens gezien. Van Kolk verschijnt nu het stripboek De man van nu, dat hij schreef in samenwerking met Kim Duchateau. Een ultramoderne Romeo en Julia die zich afspeelt in twee verschillende tijdsdimensies. Pieter van der Wielen spreekt met Hanco Kolk.

WE ARE DATA: een computer die meer over je weet dan jijzelf

vanaf 01:13:19

Elke dag geef je bewust en onbewust informatie over jezelf weg. De reizende installatie WE ARE DATA MIRROR ROOM laat bezoekers ervaren hoe het voelt om 'data te zijn' en stelt hen voor de vraag hoeveel informatie ze eigenlijk over zichzelf willen delen. Verslaggever Emmie Kollau geeft zich bloot in de Mirror Room en spreekt onder andere initiatiefnemer en ontwerper Tijl Akkermans.

Open Kaart: Sahand Sahebdivani

vanaf 01:28:47

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht vertelt verhalenverteller Sahand Sahebdivani over Luister naar het riet, een samenwerking met het JongNBE (Nederlands Blazers Ensemble).