Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stine & Lotte Jensen, Gerhardt & Peter Faber en Mylou Frencken

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stine & Lotte Jensen, Gerhardt & Peter Faber en Mylou Frencken

Stine Jensen is filosoof en schrijver. Ze schreef een boek over identiteit: 'Dus ik ben'. Tweelingzus Lotte is filosoof en neerlandica en schreef o.a. 'De verheerlijking van het verleden'. In het 'Zussenboek' beschrijven ze de bijzondere relatie tussen tweelingzussen. Verder aandacht voor de muziektheatervoorstelling 'What Lovers Do' van Gerhardt en Peter Faber, en Mylou Frencken vertelt over haar cabaretvoorstelling 'Zinloos zuchten'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stine en Lotte Jensen schreven over de bijzondere band van zussen

vanaf 00:02:46

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker, is een uur later geboren dan haar tweelingzus Lotte. Stine schreef o.a. met filosoof Rob Wijnberg een boek over identiteit: 'Dus ik ben'. 'Het meest bepalend voor mijn identiteit is dat ik de helft van een eeneiige tweeling ben’, aldus Stine. Haar zus Lotte is filosoof en neerlandica en schreef eerder o.a. 'De verheerlijking van het verleden'. In het Zussenboek beschrijven ze de bijzondere relatie tussen tweelingzussen, hun symbiose, hun identiteit, hun ontwikkeling met en zonder elkaar. Pieter van der Wielen spreekt met Stine en Lotte Jensen.

Van anoniem dagboek naar toneelvoorstelling: What Lovers Do

vanaf 01:11:43

Wat doe je als je een gesproken dagboek vind van een man die eenzaam terugblikt op het leven dat hij leefde? Juist, dan maak je een er een theatervoorstelling van. Althans, dat is wat zanger Gerhardt samen met acteur Peter Faber doet in de voorstelling 'What Lovers Do'. Op het toneel komt de man uit het dagboek tot leven, in een voorstelling over seks, vreemdgaan en eenzaamheid. Remy van den Brand bracht een bezoek aan de heren.

Open Kaart: zangeres en cabaretière Mylou Frencken

vanaf 01:25:29

'Verlangen is verrukkelijk. Je kan er je hele leven druk mee zijn.' 'Zinloos zuchten' is de naam van de nieuwe voorstelling van zangeres en cabaretière Mylou Frencken. De voorstelling is een verkenning van de saudade; de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Mylou persoonlijke vragen over leven en werk.

Vier variaties voor cello: Jan Brokken

vanaf 01:46:41

Op 20 oktober begint de Cello Biënnale Amsterdam. In het kader daarvan verscheen een boek met korte verhalen over de cello van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer en Marente de Moor. Emmie Kollau sprak de schrijvers die meewerkten aan het boek. Vandaag: Jan Brokken.

advertentie