Nooit Meer Slapen

Met o.a. Berend Dubbe alias Bauer, Dimitri Verhulst en Menno Pot

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Berend Dubbe alias Bauer, Dimitri Verhulst en Menno Pot

Berend Dubbe was drummer tijdens de hoogtijdagen van Bettie Serveert. Na enkele jaren besloot hij om verder te gaan onder de naam Bauer. In 1999 kwam zijn debuutalbum 'On The Move' uit. In de afgelopen tien jaar componeerde Dubbe vooral voor films. Deze week presenteert hij zijn nieuwste album: 'Eyes Fully Open'. Verder spreken we Dimitri Verhulst over literaire censuur, en is Menno Pot te gast. Hij schreef een boek over Ajax.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Berend Dubbe alias Bauer over zijn nieuwe album

vanaf 00:02:42

Berend Dubbe was drummer tijdens de hoogtijdagen van Bettie Serveert. Na enkele jaren besloot hij om verder te gaan onder de naam Bauer. Het debuutalbum 'On The Move' uit 1999 kreeg binnen vijf jaar de opvolgers 'Can’t Stop Singing' en 'Baueresque'. Ook verscheen 'The Bauer Melody of 2006', een concertregistratie met het Metropole Orkest. In de afgelopen tien jaar componeerde Dubbe vooral voor films en werd hij de stem van televisiezender Net5. In alle rust werkte hij aan 'Eyes Fully Open', het album dat deze week wordt gepresenteerd. Pieter van der Wielen spreekt met Berend Dubbe.

Dimitri Verhulst is literair op stoom

vanaf 01:11:01

De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst kondigde gisteren plots een nieuw boek aan: 'Spoo Pee Doo', dat gratis te downloaden is. De roman gaat over de aanslagen in Europa en de onverschilligheid die daarop volgde. De timing van het nieuwe boek is opvallend: slechts tien dagen na het verschijnen van zijn vorige boek: 'Het leven gezien van beneden'. In dit boek schrijft Verhulst over censuur en literatuur, met een grote rol voor Russisch Nobelprijswinnaar Michael Sjolochov. Verslaggever Emmie Kollau spreekt Dimitri Verhulst.

Open Kaart: schrijver en popjournalist Menno Pot

vanaf 01:25:42

Wie een lijst maakt van alles wat er over voetbalclub Ajax is geschreven, zal daar flink wat papier voor nodig hebben. Menno Pot, bekend als o.a. muziekrecensies in 'de Volkskrant', besloot een handzaam overzicht te maken van 101 dingen die je móét weten over Ajax, onder diezelfde titel. Feitjes, hoogtepunten, dieptepunten: voor alles was plek in het boek. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Menno persoonlijke vragen over leven en werk.

Vier variaties voor cello: Annelies Verbeke

vanaf 01:45:09

Op 20 oktober begint de Cello Biënnale Amsterdam. In het kader daarvan verscheen een boek met korte verhalen over de cello van o.a. Ilja Leonard Pfeiffer en Marente de Moor. Emmie Kollau sprak de schrijvers die meewerkten aan het boek. Met deze keer: Annelies Verbeke.

advertentie