Nooit Meer Slapen

Met o.a. Paula van der Oest, Hercules Segers en Bernice Notenboom

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Paula van der Oest, Hercules Segers en Bernice Notenboom

Paula van der Oest is regisseur en scenarioschrijver. Haar speelfilmdebuut maakte ze in 1996 met 'De nieuwe moeder'. Met latere films ontving ze meerdere Gouden Kalveren en een Oscar. Haar nieuwste film 'Tonio' is dit jaar de Nederlandse inzending voor een Oscar. Verder is er aandacht voor de 17e-eeuwse Amsterdamse etser en schilder Hercules Segers, en is journalist Bernice Notenboom te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Paula van der Oest over de verfilming van 'Tonio'

vanaf 00:02:54

Paula van der Oest is regisseur en scenarioschrijver. Haar speelfilmdebuut maakte ze in 1996 met 'De nieuwe moeder'. Haar tweede film 'Zus & Zo' werd genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film, met haar laatste film 'Lucia de B.' behaalde ze zelfs de shortlist van deze filmprijs. Tussendoor ontvingen films als 'Coma', 'Black Butterflies' en 'The Domino Effect' meerdere Gouden Kalveren. Haar nieuwste film 'Tonio', naar de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden, is dit jaar de Nederlandse inzending voor een Oscar. Pieter van der Wielen spreekt met Paula van der Oest.

Hercules Segers: Mysterie en experiment in de zeventiende eeuw

vanaf 01:13:36

Het Rijksmuseum presenteert dit najaar het eerste volledige overzicht van het werk van Hercules Segers. De zeventiende-eeuwse Amsterdamse etser en schilder was een voorbeeld voor Rembrandt en vele anderen. Nog steeds laten grafici zich door Segers inspireren, zoals blijkt op een gelijktijdige tentoonstelling in Museum Het Rembrandthuis. Verslaggever Gijsbert van der Wal bezocht de beide tentoonstellingen en sprak met kunstenaars en conservatoren.Lees ook: Rembrandt kon niet van Hercules Segers afblijven

Open Kaart: journalist Bernice Notenboom

vanaf 01:29:03

Bijna alles wat we kopen, bereikt ons per schip. Schepen brengen ons voedsel, kleding, meubels en de nieuwste gadgets. Toch is de scheepvaart één van de meest vervuilende, ongereguleerde en gesloten bedrijfstakken ter wereld, stelt journalist Bernice Notenboom. Ze maakte er de documentaire Sea Blind over. In de rubriek Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over leven en werk.

De demonen van Daan Schuurmans

vanaf 01:47:19

Hoe blijf je een leven lang samen? En hoe ga je om met elkaars - en je eigen - demonen? Daarover gaat de nieuwe voorstelling 'Demonen' van Toneelgroep Oostpool. Verslaggever Inge ter Schure vraagt deze week de vijf hoofdrolspelers naar hun eigen demonen en hun recept voor een lang en gelukkig leven.Met deze keer: Daan Schuurmans.

advertentie