Nooit Meer Slapen

Met o.a. Monic Hendrickx, Willem de Beukelaer en Daniela Hooghiemstra

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Monic Hendrickx, Willem de Beukelaer en Daniela Hooghiemstra

Actrice Monic Hendrickx debuteerde op haar eenendertigste met een hoofdrol in 'De Poolse bruid', waarmee ze meteen een Gouden Kalf won. Dat gebeurde ook bij haar rollen in de films 'Nynke' en 'Het Zuiden', en voor haar rol als Carmen in de misdaadserie 'Penoza'. Hendrickx speelt nu in 'De held', de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Verder spreken we ex-stuntman Willem de Beukelaer, en schrijfster Daniela Hooghiemstra is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Monic Hendrickx opent in 'De held' het NFF

vanaf 00:02:53

Actrice Monic Hendrickx debuteerde op haar eenendertigste met een hoofdrol in 'De Poolse bruid', waarmee ze meteen een Gouden Kalf won. Dat gebeurde ook bij haar rollen in de films 'Nynke' en 'Het Zuiden', en voor haar rol als Carmen in de misdaadserie 'Penoza'. Hendrickx speelt vaak sterkevrouwenrollen; vrouwen die niet opgeven. Zo ook in 'De held', de openingsfilm van het Nederlands Film Festival, waarin een vrouw haar familiegeschiedenis moet zien te ontrafelen om te ontdekken wie haar bedreigt. Pieter van der Wielen spreekt met Monic Hendrickx.

Willem de Beukelaer te gast op het NFF

vanaf 01:11:46

Van 'Floris' tot 'Vet hard': Hammy en Willem de Beukelaer zorgen al decennialang voor series en films vol actie. 16 jaar lang was Willem stuntman, tegenwoordig coördineert hij alleen nog. Vader en later zoon hebben een heus stuntimperium opgebouwd: 85 procent van alle stunts in de Benelux wordt door hen gedaan. Deze week is Willem speciale gast op het Nederlands Film Festival. Mathijs Deen sprak Willem de Beukelaer over de kunst van het stunten.

Open Kaart: schrijfster Daniela Hooghiemstra

vanaf 01:27:32

Wie is Vanessa, naast moeder en 'de vrouw van', eigenlijk zélf? Die vraag wordt gesteld in de roman 'Wat echt is' van Daniela Hooghiemstra. In dit boek komt de hoofdpersoon erachter dat het niet makkelijk is om zelf iemand te zijn... In de rubriek Open Kaart beantwoordt Daniela persoonlijke vragen over leven en werk.

Achter de schermen op het NFF: Howard Komproe

vanaf 01:46:27

En deze week opent het 36ste editie van het Nederlands Film Festival. Wij lichten deze week een aantal programmadelen uit. Comedian Howard Komproe presenteert een talkshow over Nederlandse comedies. Hij vindt dat er nog wel wat verbeterd kan worden in Nederland op dat gebied. Emmie Kollau spreekt hem.

advertentie