Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Kuijpers, 65 jaar televisie en Martijn Sanders

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Kuijpers, 65 jaar televisie en Martijn Sanders

Pieter Kuijpers is bekend als regisseur van films als TBS, Doodslag en Van God Los. Onlangs maakte hij bekend dat hij stopt met regisseren. Zijn laatste klus als regisseur is Riphagen, een film over de gelijknamige Amsterdamse topcrimineel die in de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers collaboreerde. Verder praten we met Bert van der Veer over 65 jaar televisie, en kunstverzamelaar Martijn Sanders is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pieter Kuijpers maakte zijn laatste film: Riphagen

vanaf 00:02:49

Pieter Kuijpers is bekend als regisseur van films als 'TBS', 'Doodslag' en 'Van God Los'. Onlangs maakte hij bekend dat hij stopt met regisseren. Hij gaat zich met zijn bedrijf Pupkin Film volledig richten op het produceren van films en series. Zijn laatste klus als regisseur is 'Riphagen', een film over de gelijknamige Amsterdamse topcrimineel die in de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers collaboreerde. De thriller, met in de hoofdrol Jeroen van Koningsbrugge, gaat deze week in première. Pieter van der Wielen spreekt met Pieter Kuijpers.

65 jaar tv, Tijd voor pensioen?

vanaf 01:07:10

Nu vanzelfsprekend, 65 jaar geleden nog zo experimenteel als vloggen nu is: televisie. Op 2 oktober 1951 was de eerste officiële tv-uitzending. Programmamaker en televisie-expert Bert van der Veer maakte het drieluik '65 jaar tv, tijd voor pensioen?'. Hierin verkent hij het verleden en de toekomst van de televisie. Anne Martens ging bij hem langs om een avondje te zappen op de bank. Ook sprak ze met René van Dammen, kijkcijferexpert van de NPO.

Open Kaart: kunstverzamelaar Martijn Sanders

vanaf 01:28:37

Voorzitter van het Stedelijk Museum Fonds, ex-directeur van het Concertgebouw en verzamelaar van vele kunstwerken. Martijn Sanders is geen vreemde naam in de wereld van kunst en cultuur. Morgen opent 'Amsterdam Drawing', een beurs waar de hedendaagse kunst op papier centraal staat. Martijn Sanders en zijn vrouw Jeannette richten een deel van de tentoonstelling in. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Martijn persoonlijke vragen over leven en werk.

Nederlands Film Festival: Dana Linssen

vanaf 01:46:38

Deze week vindt het Nederlands Film Festival plaats. Filmjournalisten Dana Linssen en Jan Pieter Ekker organiseren het zogenaamde 'Forum van de Regisseurs', waarvoor zij acht grensverleggende Nederlandse films selecteerden. Wat is grensverleggend precies? Emmie Kollau spreekt erover met Dana Linssen.

advertentie