Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stef Biemans, Pink Oculus en Peter Vandemeulebroecke

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stef Biemans, Pink Oculus en Peter Vandemeulebroecke

Televisiemaker Stef Biemans woont sinds 2004 in Nicaragua. Hij maakte hier o.a. 'Amor met een snor' en 'Brieven uit Nicaragua'. In de nieuwe serie Americanos reist hij langs de grootste migrantendoorgang om uit te zoeken wat mensen zover brengt om deze zware en gevaarlijke tocht te maken. Verder spreken we Pink Oculus over haar nieuwe EP 'Delicious', en acteur Peter Vandemeulebroecke vertelt over de voorstelling 'All Inclusive'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Van Guatemala naar de VS: Stef Biemans maakte 'Americanos'

vanaf 00:02:45

Televisiemaker Stef Biemans maakte in 1998 kennis met Nicaragua, toen hij zijn vader opzocht. Zes jaar later verhuisde hij naar het land, omdat hij verliefd was geworden op een Nicaraguaanse vrouw. Van daaruit maakte hij programma’s als 'Metropolis', 'Amor met een snor' en 'Brieven uit Nicaragua'. In al die jaren zag Biemans ook hoe de VS als een magneet op de Latijns-Amerikanen werkt. In de nieuwe serie 'Americanos' reist hij langs de grootste migrantendoorgang om uit te zoeken wat mensen zover brengt om deze zware en gevaarlijke tocht te maken. Pieter van der Wielen spreekt met Stef Biemans.

Pink Oculus rapt en zingt op haar nieuwe EP 'Delicious'

vanaf 01:13:33

Esperanza Denswil, beter bekend als Pink Oculus, is een van de weinige vrouwen in Nederlandse muziekbusiness die zowel zingt als rapt. Eerder verscheen al haar single ´Sweat´. Onlangs heeft de Rotterdamse getekend bij platenlabel TopNotch. Op 30 september verschijnt haar nieuwe EP ´Delicious´. Verslaggeefster Nicole Terborg sprak met haar.

Open Kaart: acteur Peter Vandermeulenbroecke

vanaf 01:28:33

De Vlaamse acteur Peter Vandemeulebroecke is sinds 2009 vast acteur bij het Noord Nederlands Toneel. Momenteel is hij druk bezig met de voorstelling ´All Inclusive´, een absurde comedy en "een röntgenfoto van de gebroken botten van Europa", zoals regisseur Ko van den Bosch het zei. Peter Vandemeulebroecke beantwoordt in de rubriek Open Kaart persoonlijke vragen over leven en werk.

Marilyn Monroe op het witte doek: Love Happy

vanaf 01:47:38

Deze week besteden we elke dag aandacht aan films met Marilyn Monroe. Zij zou dit jaar 90 jaar oud zijn geworden. Verslaggeefster Remy van den Brand bespreekt vier films met criticus Guus Luijters. Vandaag: de komische film 'Love Happy' uit 1950.

advertentie