Nooit Meer Slapen

Met o.a. Nelleke Noordervliet, toneelvoorstelling RACE en Shariff Nasr

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Nelleke Noordervliet, toneelvoorstelling RACE en Shariff Nasr

Nelleke Noordervliet schrijft boeken, essays en columns. Ze werd bekend met romans als 'De naam van de vader', 'Uit het paradijs' en 'Vrij man'. In haar nieuwe boek 'Aan het eind van de dag' blikt een oud-politica terug op haar leven, terwijl herinneringen zich dringen steeds meer aan haar opdringen. Verder besteden we aandacht aan het Nationaal Toneel, en filmregisseur Shariff Nasr is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nelleke Noordervliet schreef 'Aan het eind van de dag'

vanaf 00:00:41

Nelleke Noordervliet schrijft boeken, essays en columns. Ze debuteerde in 1987 met de biografie van de eerste vrouw van Multatuli en werd bekend met romans als 'De naam van de vader', 'Uit het paradijs' en 'Vrij man'. Het belang van geschiedenis is de rode draad in haar werk. In haar nieuwe boek 'Aan het eind van de dag' blikt een oud-politica terug op haar leven. Ze voert een aantal weerspannige gesprekken met haar aspirant-biografe, maar herinneringen dringen zich steeds meer aan haar op. Pieter van der Wielen spreekt met Nelleke Noordervliet.

Racisme en leugens in theatervoorstelling RACE

vanaf 01:10:33

Theatervoorstelling 'RACE' gaat over de vernietigende gevolgen van (positieve) discriminatie en vertelt het verhaal van twee gehaaide topadvocaten. De een zwart, de ander wit. Zij verdedigen een rijke, witte zakenman die ervan verdacht wordt een zwarte vrouw te hebben aangerand. Hoe zwart-wit is deze zaak eigenlijk? Verslaggever Stef Visjager spreekt Eric de Vroedt. Hij debuteert als artistiek leider bij het Nationale Toneel.

Open Kaart: filmregisseur Shariff Nasr

vanaf 01:24:22

Shariff Nasr maakte verschillende korte films, komedieseries, videoclips, internetgames en commercials. Op het komende Da Bounce Urban Film Festival zal hij acht jonge filmmakers begeleiden bij het maken van een korte film in het kader van het Urban Film Talent Traject. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Shariff Nasr persoonlijke vragen over leven en werk.

Le Guess Who: Wilco

vanaf 01:43:18

Bob van Heur en Johand Gijsen richtten tien jaar geleden het Le Guess Who festival op in Utrecht. Ze programmeren nieuwe bands in de genres experimentele pop, electronica en rock. Bob van Heur stelt deze week de curatoren voor en belicht een aantal acts. Deze keer deel 2, over de de Amerikaanse alternatieve band Wilco.

advertentie