Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tim Fransen, Willem Wilmink en Rob Waumans

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Tim Fransen, Willem Wilmink en Rob Waumans

Tim Fransen is cabaretier, tekstschrijver en filosoof. Hij voltooide cum laude de studies psychologie en filosofie en sloot zich in 2011 bij Comedytrain aan. 'Het failliet van de moderne tijd' is zijn eerste avondvullende voorstelling, en gaat over de vraag of het leven het waard is geleefd te worden. Verder besteden we aandacht aan de werken van dichter Willem Wilmink, en schrijver Rob Waumans zal te gast zijn.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Filosofisch cabaret van Tim Fransen: 'Het failliet van de moderne tijd'

vanaf 00:00:47

Tim Fransen is cabaretier, tekstschrijver en filosoof. Hij voltooide cum laude de studies psychologie en filosofie en sloot zich in 2011 bij Comedytrain aan. 'Het failliet van de moderne tijd' is zijn eerste avondvullende voorstelling nadat hij in 2014 het Leids Cabaretfestival won. Voor zijn debuutvoorstelling kreeg hij onlangs de Neerlands Hoop toegekend. 'Het failliet van de moderne tijd', die hij nog tot februari speelt, gaat over de vraag of het leven het waard is geleefd te worden. Pieter van der Wielen spreekt met Tim Fransen.

Dichter Willem Wilmink brengt ons visite uit de hemel

vanaf 01:11:17

De belangstelling voor dichter Willem Wilmink luwt niet, zelfs niet na zijn dood in 2003. Jacques Klöters, een vriend en collega van Wilmink, besloot het boek 'Visite uit de hemel' samen te stellen. Hierin tekent Klöters zijn herinneringen op aan de gesprekken die hij met Wilmink had. Bij het boek zit ook een cd met opnamen van de dichter, uit de archieven gered door audioresearcher Piet Tullenaar. Willem Wilmink komt als het ware op visite bij de lezer/luisteraar. Luuk Heezen duikt in het verhaal van de dichter.

Open Kaart: schrijver Rob Waumans

vanaf 01:26:13

Auteurs Rob Waumans & Ivo Victoria loodsen in Amsterdam al jaren het publiek door het nieuwe literaire seizoen. Nu gaan ze dat landelijk doen met het 'Waumans' en Victoria's Groot Internationaal Literair Variété Spektakel'. In 'gepast tempo' wordt samen met vaste gasten Herman Koch en Karin Amatmoekrim het nieuwe boekenaanbod bekeken. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Rob Waumans persoonlijke vragen over leven en werk.

Kirsten Algera en Ernst van der Hoeven: MacGuffin

vanaf 01:42:51

Als het over design gaat, dan gaat het vaak over ‘de grote namen, de belangrijke ontwerpers’. Maar daar wilden Kirsten Algera en Ernst van der Hoeven nu eens niet over schrijven. Zij bedachten het tijdschrift MacGuffin, over wat er eigenlijk allemaal met ontworpen spul gebeurt. En dan niet hippe stoeltjes, banken of vazen, maar gewoon: het bed, het raam, het touw. Vandaag: de lepel.

advertentie