Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stefan Hertmans, Rampscenario en Pauline de Bok

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Stefan Hertmans, Rampscenario en Pauline de Bok

Stefan Hertmans is een Vlaamse dichter en schrijver. Tot zijn bekendste werken behoren de roman 'Naar Merelbeke' (1994), de reisverhalenbundel 'Steden' (1998) en de veelvuldig bekroonde roman 'Oorlog en terpentijn' (2013). Nu verschijnt de roman 'De bekeerlinge', waarin hij in het voetspoor treedt van een christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw. Verder aandacht voor theatervoorstelling Rampscenario, en Pauline de Bok is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Stefan Hertmans schreef 'De bekeerlinge', over een jonkvrouw in de elfde eeuw

vanaf 00:02:41

Stefan Hertmans is een Vlaamse dichter, romancier, essayist, criticus en toneelschrijver. Zijn oeuvre getuigt van een grote cultuurhistorische kennis: van literatuur, klassieke mythologie, filosofie, beeldende kunst en film tot reizen en muziek. Tot zijn bekendste werken behoren de roman 'Naar Merelbeke' (1994), de reisverhalenbundel 'Steden' (1998) en de veelvuldig bekroonde roman 'Oorlog en terpentijn' (2013). Nu verschijnt de roman 'De bekeerlinge', waarin hij in het voetspoor treedt van een christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw. Pieter van der Wielen spreekt met Stefan Hertmans.

Theatervoorstelling Rampscenario: schoonheid en ellende na een ramp

vanaf 01:11:42

Wat ben jij tijdens een ramp? Held of lafaard? Theatervoorstelling Rampscenario neemt de proef op de som. Gusta Geleijnse speelt een vrouw op een dijk, die zich zo goed mogelijk op een grote overstroming voorbereidt, maar toch banger en banger wordt. Tegelijkertijd droomt ze ervan om weer net als vroeger vrij te zijn van angst. Dan besluit ze een groot risico te nemen. Verslaggever Mathijs Deen gaat kijken en praat met Geleijnse over haar voorstelling, over angst en over vrijheid.

Open Kaart: schrijfster Pauline de Bok

vanaf 01:27:39

Een jaar lang woonde Pauline de Bok in een omgebouwde koeienstal in Duitsland. Vanuit daar jaagde ze op zwijnen, reeën en hazen. In 'Buit, een jachtjaar' vertelt ze over de jacht van de eerste pootafdruk tot het schot, en beschrijft ze de plaats van de mens in de natuur. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Pauline de Bok persoonlijke vragen over leven en werk.

De demonen van Rick Paul van Mulligen

vanaf 01:47:08

Hoe blijf je een leven lang samen? En hoe ga je om met elkaars - en je eigen - demonen? Daarover gaat de nieuwe voorstelling 'Demonen' van Toneelgroep Oostpool. Verslaggever Inge ter Schure vraagt deze week de vijf hoofdrolspelers naar hun eigen demonen en hun recept voor een lang en gelukkig leven. Met deze keer: Rick Paul van Mulligen.

advertentie