Nooit Meer Slapen

Met o.a. Conny Braam, PS Camera en Ward Weemhoff

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Conny Braam, PS Camera en Ward Weemhoff

Conny Braam is journalist en schrijver. Ze is jarenlang betrokken geweest bij de strijd tegen apartheid. Ze schreef veel over Afrika, met name over de politieke vrijheidsstrijd die in veel landen speelde. 'Ik ben Hendrik Witbooi' is de titel van haar nieuwe boek. Witbooi streed met zijn stam tegen Duitsland dat in 1890 Namibië, toen nog Zuid-West-Afrika, koloniseerde. Verder bezoeken we 'PS Camera', en spreken we Ward Weemhoff over de nieuwe voorstelling van 'De Warme Winkel'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Conny Braam schreef over onafhankelijkheidsstrijder Hendrik Witbooi

vanaf 00:02:58

Conny Braam is journalist en schrijver. Ze is jarenlang betrokken geweest bij de strijd tegen apartheid. Ze schreef veel over Afrika, met name over de politieke vrijheidsstrijd die in veel landen speelde. Ook publiceerde ze een romantrilogie over de familie Abraham in IJmuiden. Haar nieuwe roman 'Ik ben Hendrik Witbooi' is gebaseerd op de honderden brieven die Hendrik Witbooi in het Kaap-Hollands naliet. Witbooi streed met zijn stam tegen Duitsland dat in 1890 Namibië, toen nog Zuid-West-Afrika, koloniseerde. Pieter van der Wielen spreekt met Conny Braam.

PS Camera: fototoestellen van de één, gebruikt door de ander

vanaf 01:12:12

Voor het project PS Camera werden oude camera's van bekende Nederlandse fotografen afgestoft, zodat hedendaagse fotografen ermee op pad konden. De opdracht? Maak foto's. De toestellen van fotografen als Breitner, Jacob Olie en Paul Citroen werden door Koos Breukel en Rose Ieneke van Kalsbeek verzameld en verdeeld. Vanaf zaterdag zijn zowel de foto's als de toestellen van PS Camera te zien in het Museum Hilversum. Maandagmorgen arriveerden de eerste camera's in het museum en Mathijs Deen was daarbij.

Open Kaart: acteur Ward Weemhoff

vanaf 01:28:20

Ward Weemhoff maakt als acteur onderdeel uit van theatercollectief De Warme Winkel. 'De Volkskrant' noemde het collectief 'een van de verrassendste groepen in het land.' De nieuwste voorstelling van de groep heet 'De Warme Winkel speelt De Warme Winkel', en is bedoeld als onnavolgbaar, poëtisch en humoristisch magnum opus. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Ward Weemhoff persoonlijke vragen over leven en werk.

Hoe moeilijk kan het zijn: het station

vanaf 01:46:51

Hoe moeilijk kan het zijn? Dat vraagt cabaretier, ingenieur en columnist Jasper van Kuijk zich constant af. Emmie Kollau bespreekt met Van Kuijk design dat ons leven makkelijker zou moeten maken, maar het tegenovergestelde doet. Deze keer: het station.

advertentie