Nooit Meer Slapen

Met o.a. Philip Snijder, Scarlett Hooft Graafland en Danny Vera

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Philip Snijder, Scarlett Hooft Graafland en Danny Vera

Philip Snijder is geboren in Amsterdam, waar hij opgroeide in een oude volksbuurt. Zijn jeugdherinneringen verwerkte hij in zijn debuutroman Zondagsgeld (2007). Daarna volgden de romans Retour Palermo, Het geschenk en De volcontinu. Zijn nieuwe boek heet Bloed krijg je er nooit meer uit en gaat over een vijftigjarige man, een debuterend schrijver, die op zoek is naar zijn tien jaar jongere zus. En dat terwijl hij toch weet waar zij zich bevindt: in het mortuarium van een ziekenhuis. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Philip Snijder. In het tweede uur aandacht voor de fotografie van Scarlett Hooft Graafland. En zanger Danny Vera is te gast. Hij vertelt onder meer over zijn nieuwe album 'The Outsider'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Philip Snijder over zijn nieuwe roman

vanaf 00:02:39

Philip Snijder is geboren in Amsterdam, waar hij opgroeide in een oude volksbuurt. Zijn jeugdherinneringen verwerkte hij in zijn debuutroman 'Zondagsgeld' (2007). Daarna volgden de romans 'Retour Palermo', 'Het geschenk' en 'De volcontinu'. Zijn nieuwe boek heet 'Bloed krijg je er nooit meer uit' en gaat over een vijftigjarige man, een debuterend schrijver, die op zoek is naar zijn tien jaar jongere zus. En dat terwijl hij toch weet waar zij zich bevindt: in het mortuarium van een ziekenhuis. Pieter van der Wielen spreekt met Philip Snijder.

Scarlett Hooft Graaflands foto-expositie in Huis Marseille

vanaf 01:09:31

Scarlett Hooft Graafland is met haar foto’s gemaakt in onherbergzame gebieden inmiddels uitgegroeid tot een internationaal erkende kunstenaar. Binnenkort opent haar tentoonstelling ‘Shores like you’ in Huis van Marseille. Verslaggeefster Nicole Terborg sprak met de fotograaf en beeldhouwer over het verhaal achter ‘Shores like you’ en ander werk. Lees ook: Kunst in het vaarwater van James Cook

Open Kaart: zanger Danny Vera

vanaf 01:25:15

Danny Vera kocht op z'n 18e zijn eerste gitaar (toen nog gewoon als Danny Polfliet), en besloot zijn toekomst: muzikant worden. Nu, 21 jaar later, heeft hij negen albums op zijn naam staan, en vormt hij met zijn band de vaste huisband bij 'Voetbal Inside'. Vorige week kwam zijn album 'The Outsider' uit. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

B-Movie Orchestra: El Baron del Terror

vanaf 01:45:22

Het B-Movie Orchestra brengt muziek uit oude B-films weer tot leven. Deze week start de band een tour langs filmhuizen, waar live filmmuziek wordt gespeeld bij oude beelden. Het B-­Movie Orchestra belooft een cineastische ervaring vol seks, horror en science fiction. Inge ter Schure bezoekt de repetities en bespreekt deze week vier B-films met bandleider Baz Mattie. Deze keer: de Mexicaanse horrorfilm 'El Baron del Terror'.

advertentie