Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sarah Moeremans, Martin Lodewijk en Marte Kaan

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sarah Moeremans, Martin Lodewijk en Marte Kaan

Sarah Moeremans is een Vlaamse actrice, regisseur en vormgeefster die o.a. bij het Toneelhuis, de Veenfabriek en het RO-Theater heeft gewerkt. Met het twaalfkoppig collectief Moeremans&Sons maakt ze de Crashtest Ibsen-reeks, waarin de toneelklassiekers van Henrik Ibsen op hun actualiteit worden getest. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Sarah Moeremans. In het tweede uur aandacht voor striptekenaar Martin Lodewijk. Zijn werk wordt gexposeerd in het vorig week geopende museum 'Strip!' in Rotterdam. En schrijfster Marte Kaan is te gast. Zij komt onder meer vertellen over haar boek 'Wij houden alleen van onszelf'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sarah Moeremans test de toneelklassiekers van Henrik Ibsen

vanaf 00:02:45

Sarah Moeremans is een Vlaamse actrice, regisseur en vormgeefster die o.a. bij het Toneelhuis, de Veenfabriek en het RO-Theater heeft gewerkt. Met taal als belangrijkste bouwsteen is haar werk het best te omschrijven als filosofisch reflectief. Met het twaalfkoppig collectief Moeremans&Sons maakt ze de 'Crashtest Ibsen-reeks', waarin de toneelklassiekers van Henrik Ibsen op hun actualiteit worden getest. De derde editie heet 'Ik zie spoken' en gaat over onze hedendaagse neurotische drang alles te willen controleren en is een pleidooi voor risico. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Sarah Moeremans.

Martin Lodewijk in het nieuwe stripmuseum in Rotterdam

vanaf 01:11:56

In het tweede uur aandacht voor Martin Lodewijk, één van de bekendste striptekenaars van Nederland. Hij tekende de afgelopen zestig jaar o.a. 'Agent 327', 'De Rode Ridder', en werkte bij 'Eppo'. Hij was vorige week aanwezig bij de opening van het museum 'Strips!', het tweede grote stripmuseum van Nederland. Verslaggever Stef Visjager was erbij, en sprak met Martin Lodewijk.

Open Kaart: schrijfster Marte Kaan

vanaf 01:26:29

Marte Kaan bundelde in 2011 een aantal essays onder de titel 'Lang leve de liefde', en in 2014 kwam haar debuutroman 'Saboteur' uit. Sinds 2012 woont ze in New Delhi, India. In haar laatste roman 'Wij houden alleen van onszelf' schetst ze het leven van een dame die alles heeft, maar van binnen leeg is. In de rubriek Open Kaart beantwoordt ze persoonlijke vragen over leven en werk.

B-Movie Orchestra: Attack of the 50 foot Woman

vanaf 01:43:46

En het B-Movie Orchestra tourt vanaf deze week langs filmhuizen, waar het live filmmuziek speelt bij oude beelden. Inge ter Schure bespreekt deze week vier B-films met bandleider Baz Mattie. Met vannacht: de bizarre science-fictionfilm 'Attack of the 50 foot Woman', uit 1958.