Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michiel van Erp, Erik Jan Harmens & Leonard Pfeijffer en Lidewijde Paris

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Michiel van Erp, Erik Jan Harmens & Leonard Pfeijffer en Lidewijde Paris

Michiel van Erp is dit jaar 25 jaar actief als regisseur. De Amsterdamse bioscoop Het Ketelhuis viert dit met een speciaal festival waarin het werk van Van Erp centraal staat. Het retrospectief is geordend volgens drie thematische lijnen uit zijn werk: LGBT, portretten en Het koningshuis. Pieter van der Wielen spreekt met Michiel van Erp. Verder aandacht voor 'Duetten', een bundel met poëtische correspondentie tussen Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer. En Lidewijde Paris vertelt over haar boek 'Hoe lees ik?'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

25 Jaar Michiel van Erp: een terug- en vooruitblik

vanaf 00:02:47

Michiel van Erp is dit jaar 25 jaar actief als regisseur. De Amsterdamse bioscoop Het Ketelhuis viert dit met een speciaal festival waarin het werk van Van Erp centraal staat. Het retrospectief is geordend volgens drie thematische lijnen uit zijn werk: LGBT, portretten en het koningshuis. Van Erp is onder meer bekend van de tv-serie 'Lang Leve...', documentaires als 'Pretpark Nederland' en 'Angst' en de dramaserie 'Ramses'. Momenteel werk hij aan zijn speelfilmdebuut, de verfilming van de roman 'Niemand in de stad' van Philip Huff. Pieter van der Wielen spreekt in het eerste uur met Michiel van Erp.

Poëtische correspondentie tussen Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer

vanaf 01:12:26

Een jaar lang correspondeerden dichters en vrienden Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer met elkaar in gedichten. Om en om schreven ze elkaar strofes over onder meer immigratie, angst, en het leven zonder alcohol dat ze allebei sinds enige tijd leiden. Ze zijn nu gepubliceerd in de bundel 'Duetten'. In het tweede uur van de uitzending aandacht hiervoor.

Open Kaart: schrijfster Lidewijde Paris

vanaf 01:24:52

In haar boek 'Hoe lees ik?' laat Lidewijde Paris zien hoe zij leest, wat haar opvalt in literaire teksten en hoe zij meer uit een boek haalt dan het verhaal. Ze heeft duidelijk iets met het grondig lezen van boeken; zo richtte ze de 'Lees!ambassade' op, om literair lezen te stimuleren. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Lidewijde Paris persoonlijke vragen over leven en werk.

Een nieuw begin: zanger Lucky Fonz III

vanaf 01:43:20

Ergens aan beginnen. Voor sommigen is het iets om vooral zolang mogelijk uit te stellen, voor anderen het moment van eindeloze mogelijkheden. In de serie 'Een nieuw begin' deze keer: singer songwriter Lucky Fonz III. In februari begint zijn nieuwe theatertournee, die hij nog moet schrijven.

advertentie