Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sven Ratzke, Pablo Neruda en Sarah Sluimer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sven Ratzke, Pablo Neruda en Sarah Sluimer

Sven Ratzke is een Duits-Nederlandse zanger en entertainer. Sinds 1999 treedt hij op met zijn mix van cabaret, vaudeville en chansons. Tot voor kort tourde hij nog met ´Starman´, een show over zijn idool David Bowie, deze maand gaat hij de theaters langs met ´Ratzkes Christmas Night´. Verder bespreken we de biopic ´Neruda´ met schrijver Pauline Slot, en is schrijver en journalist Sarah Sluimer te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zanger en entertainer Sven Ratzke over een leven vol cabaret en vaudeville

vanaf 00:00:32

Sven Ratzke is een Duits-Nederlandse zanger en entertainer. Sinds 1999 treedt hij op met zijn mix van cabaret, vaudeville en chansons. Op de bühne is Ratzke een bijzondere verschijning: energiek en vaak gekleed in extravagante kostuums. En zijn shows ademen de sfeer van een Berlijnse nachtclub; ze zijn beïnvloed door de jaren twintig van de vorige eeuw, de tijd dat zijn Berlijnse voorouders in het variété optraden. Tot voor kort tourde hij nog met 'Starman', een show over zijn idool David Bowie, deze maand gaat hij de theaters langs met 'Ratzkes Christmas Night'. Pieter van der Wielen speekt met Sven Ratzke.

Over het leven van Chileens dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda

vanaf 01:09:18

Pablo Neruda (1904-1973) was een Chileens dichter. In 1971 kreeg hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Komende donderdag gaat de film 'Neruda' in première, over het leven van de dichter. Verslaggever Luuk Heezen bespreekt de film en het leven van Pablo Neruda met Pauline Slot, auteur van het boek 'En het vergeten zo lang'. De hoofdpersoon in dit boek is de Nederlandse Maria Hagenaar, de eerste vrouw van Neruda.

Open Kaart: columnist en journalist Sarah Sluimer

vanaf 01:24:27

Sarah Sluimer schrijft o.a. voor de Volkskrant, ELLE en De Correspondent. Sinds de geboorte van hun zoon schrijven en Sarah Sluimer en Willem Bosch afwisselend een column voor de website van ELLE over hun leven als jonge ouders. Nu verschijnt van hen het boek 'Ontaarde ouders', met als centrale vraag: hoe te leven na de geboorte van je kind? In de rubriek Open Kaart beantwoordt Sarah persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Johan Fretz)

Back-up met Jan Rosseel: het napalm-meisje

vanaf 01:44:37

Het geheugen is de rode draad in het werk van de Belgische kunstenaar Jan Rosseel. In zijn nieuwe tentoonstelling 'Back-up' laat hij zien hoe beeldvorming ons historisch geheugen beïnvloedt. Deze week bespreken we met hem iedere dag iconische gebeurtenissen uit de geschiedenis. Deze keer: de iconische foto van 'het napalm-meisje'.

advertentie