Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Boskma, Joost Pollmann en Martine Sandifort

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Pieter Boskma, Joost Pollmann en Martine Sandifort

Pieter Boskma publiceerde dertien dichtbundels, alsmede de novelle 'Een foto van God', het romangedicht 'De aardse komedie' en de verhalenbundel 'Westerlingen'. Nu verschijnt zijn veertiende dichtbundel 'Tsunami in de Amstel', die de revolutie uitroept maar ook de grote thema’s als liefde, ouder worden en dood verbeeldt. Verder spreken we 'stripprofessor' Joost Pollmann, en is actrice Martine Sandifort te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dichter Pieter Boskma roept de revolutie uit in 'Tsunami in de Amstel'

vanaf 00:00:44

Pieter Boskma publiceerde dertien dichtbundels, alsmede de novelle 'Een foto van God', het romangedicht 'De aardse komedie' en de verhalenbundel 'Westerlingen'. Na de dood van zijn vrouw stonden de bundels 'Doodsbloei' (2010) en 'Zelf' (2014) in het teken van thema's als rouw en verlies. Nu verschijnt zijn veertiende dichtbundel 'Tsunami in de Amstel', die de revolutie uitroept maar ook de grote thema’s als liefde, ouder worden en dood verbeeldt. Pieter van der Wielen spreekt met Pieter Boskma.

Stripprofessor Joost Pollmann over de kunst van het tekenen

vanaf 01:08:28

Joost Pollmann organiseerde negen edities van de Stripdagen Haarlem en is sinds vijftien jaar als recensent verbonden aan de Volkskrant. Nu schreef hij 'De Stripprofessor', een bundeling van vijftig 'colleges' over de kunst van het tekenen. Hij leert ons kijken naar het spel dat stripmakers spelen met de kaders, het gootje ertussen, en uiteindelijk het brein van de lezer. Verslaggever Jan Paul de Bondt spreekt naast de professor ook het door hem geprezen stripcollectief Lamelos.

Open Kaart: actrice Martine Sandifort

vanaf 01:23:17

Martine Sandifort speelde sinds 2003 verschillende types in 'Kopspijkers' en vanaf 2004 deed ze dat bij 'Koefnoen'. Samen met Remko Vrijdag vormt ze het theaterduo Vrijdag & Sandifort, waarmee ze de shows 'Hulphond' en 'Löyly' speelde. Nu komen ze met een derde voorstelling: 'Vrijdag vs Sandifort', in regie van Kees Prins. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Martine Sandifort persoonlijke vragen over leven en werk.

50 jaar Athenaeum: Bezige Bij-directeur Francien Schuursma

vanaf 01:43:25

Dit jaar bestaat de Amsterdamse boekhandel Athenaeum 50 jaar. Een mooi moment om te kijken wat het belang en de positie van de fysieke boekwinkel tegenwoordig is. Deze keer doen we dat met Francien Schuursma, adjunct-directeur van uitgeverij De Bezige Bij.

advertentie