Nooit Meer Slapen

Met o.a. Abke Haring, De Man Is Lam en Tim Oliehoek

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Abke Haring, De Man Is Lam en Tim Oliehoek

Abke Haring is theatermaker en actrice. Als actrice heeft ze een aantal indrukwekkende rollen op haar naam staan, zoals hoor rol als Hamlet in 'Hamlet vs Hamlet', waarvoor ze de Theo d’Or ontving. Nu speelt ze in de voorstelling 'De dingen die voorbijgaan', de tweede Louis Couperus-bewerking van Ivo van Hove. Verder aandacht voor de voorstelling De Man is Lam, en filmregisseur Tim Oliehoek is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Abke Haring speelt in 'De dingen die voorbijgaan' van Ivo van Hove

vanaf 00:00:45

Abke Haring is theatermaker en actrice. Ze schrijft teksten en regisseert ze. Inmiddels heeft ze ook als actrice een aantal indrukwekkende rollen op haar naam staan, zoals haar rol als Hamlet in 'Hamlet vs Hamlet', waarvoor ze de Theo d’Or ontving - de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol. Op slag was ze van een onbekende, een bekende actrice. Nu speelt ze in de voorstelling 'De dingen die voorbijgaan', de tweede Louis Couperus-bewerking van Ivo van Hove. Het stuk gaat over een familie die is aangetast door geheimen die het daglicht niet mogen zien. Pieter van der Wielen spreekt met Abke Haring.

De Man is Lam: een zoektocht naar het man-zijn

vanaf 01:09:18

Theatermaker en presentator Lucas De Man, fotograaf en filmmaker Ahmet Polat en acteur en rapper Rashif El Kaoui zijn gefascineerd door de positie van de man in onze samenleving. Vanuit hun mix van culturen, werelden en disciplines startten zij een zoektocht naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Het resultaat van de zoektocht uit zich in de voorstelling 'De Man is Lam'. Verslaggever Luuk Heezen spreekt Lucas de Man en Ahmet Polat over de voorstelling.

Open Kaart: filmregisseur Tim Oliehoek

vanaf 01:24:56

Tim Oliehoek (1979) is filmregisseur. Hij maakte onder andere de films 'Vet Hard' (2005), 'Spion van Oranje' (2009) en 'Wiplala' (2014). Ook regisseerde hij diverse televisieseries. Recent werd zijn drieluik 'De Zaak Menten' uitgezonden. Deze week is hij hoofdgast op de MovieZone Talent Day van filmmuseum EYE in Amsterdam. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Tim Oliehoek persoonlijke vragen over leven en werk.

Taboedoorbrekend design: Lotte Rensens Hand-in-handleiding

vanaf 01:42:27

Afgelopen week kwamen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam verschillende ontwerpers samen die allemaal iets bedacht hebben om een maatschappelijk taboe te doorbreken. Deze week spreken we iedere dag een één van die designers. Deze keer: Lotte Rensen ontwikkelde de zogenaamde Hand-in-handleiding, over hoe om te gaan met zieke mensen.

advertentie