Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jelle Reumer, Herman Finkers en Jelto Drenth

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jelle Reumer, Herman Finkers en Jelto Drenth

Jelle Reumer is bioloog en schrijver. Hij is als hoogleraar paleontologie verbonden aan de Universiteit Utrecht, en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. In zijn nieuwe boek 'Kijk waar je loopt!' vraagt Reumer om de stedelijke omgeving met andere ogen te bezien. Verder spreken we cabaretier Herman Finkers, en is seksuoloog Jelto Drenth te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bioloog Jelle Reumer: 'Kijk waar je loopt!'

vanaf 00:00:52

Jelle Reumer is bioloog, schrijver en tot vorig jaar directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Hij is als hoogleraar paleontologie verbonden aan de Universiteit Utrecht, columnist in 'Trouw' en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur, zoals 'De mierenmens', 'De vis die aan land kroop' en 'Wildpark Rotterdam'. In zijn nieuwe boek 'Kijk waar je loopt!' vraagt Reumer om de stedelijke omgeving met andere ogen te bezien. Pieter van der Wielen spreekt met Jelle Reumer.

Herman Finkers over 'Missa in Mysterium'

vanaf 01:08:19

Een Katholieke hoogmis is een opera. Zo ziet cabaretier Herman Finkers het tenminste. Het is alleen zo jammer dat er steeds meer opera-elementen uit de hoogmis verdwijnen, vindt Finkers. Minder gezangen - meer gepraat, minder kostuums en minder rituelen. Hij besloot afgelopen najaar in Oldenzaal zelf een hoogmis te regisseren: 'Missa in Mysterium'. Op 25 december is een documentaire over de mis te zien op NPO 2. Verslaggever Remy van den Brand sprak Herman Finkers over dit bijzondere project.

Open Kaart: seksuoloog Jelto Drenth

vanaf 01:24:07

Jelto Drenth heeft na een medische opleiding zijn hele carrière gewerkt als seksuoloog. Hij publiceerde in diverse wetenschappelijke bladen. Voor een groter publiek schreef hij in 1981 in boekvorm over zijn ervaringen: 'De Oorsprong van de Wereld; feiten en mythen over het vrouwelijk geslacht'. Dit boek werd vertaald in 9 talen. Nu verschijnt zijn boek 'De man is geen jager', een verkenning van de mannelijke seksualiteit. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Jelto Drenth persoonlijke vragen over leven en werk.

Atze de Vrieze & Roosmarijn Reijmer over de muziek van 2016

vanaf 01:45:14

Wat waren de betere boeken, films, tentoonstellingen van 2016? En welke muziekalbums vielen op? Deze week vertellen kenners over hun culturele hoogtepunten van het afgelopen jaar. In deze eerste aflevering bespreken we de muziek van 2016 met popjournalist Atze de Vrieze en 3FM-dj Roosmarijn Reijmer.

advertentie