Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Cremer, Chris Roodbeen en Mathilde Santing

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Cremer, Chris Roodbeen en Mathilde Santing

Jan Cremer is schrijver en beeldend kunstenaar. Zijn debuutroman 'Ik Jan Cremer' deed in 1964 veel stof opwaaien. Mede door publiciteitsstunts van de auteur zelf, duurde het lang voor het stof weer ging liggen. In zijn nieuwe boek 'Odyssee' onderzoekt hij zijn familieachtergrond. Verder spreken we rechtbanktekenaar Chris Roodbeen, en is zangeres Mathilde Santing te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jan Cremer onderzoekt zijn familieachtergrond in 'Odyssee'

vanaf 00:00:47

Jan Cremer is schrijver en beeldend kunstenaar. Zijn debuutroman 'Ik Jan Cremer' deed in 1964 veel stof opwaaien. Mede door publiciteitsstunts van de auteur zelf, duurde het lang voor het stof weer ging liggen. In vele gezinnen had het boek inmiddels een generatiekloof blootgelegd. Na 1970 reist Cremer de helft van het jaar, de andere helft schildert of schrijft hij. Zijn boeken en schilderijen vertonen veel overeenkomsten. Met beide maakt hij zich los van tradities en conventies. In zijn nieuwe boek 'Odyssee' onderzoekt hij zijn familieachtergrond. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Cremer. (foto: Guus Dubbelman)

Rechtbanktekenaar Chris Roodbeen: 'Uit het leven getekend'

vanaf 01:09:58

Chris Roodbeen (1930) is een van de weinige tekenaars die dankzij het verbod op fotografie in de rechtbank sinds jaar en dag de misdaadverslaggeving in onze dagelijkse kranten verlevendigt. Deze week opent in de Kunsthal Rotterdam 'Uit het leven getekend - Rechtbanktekeningen van Chris Roodbeen'. De tentoonstelling presenteert een bijzonder tijdsbeeld van ruim vijftig jaar rechtspraak in Nederland. Verslaggever Remy van den Brand bezocht Chris Roodbeen in zijn atelier.

Open Kaart: zangeres Mathilde Santing

vanaf 01:26:50

In 1986 won Mathilde Santing als eerste artiest ooit de inmiddels fameuze Popprijs op Noorderslag. Met nummers als 'Beautiful People' en 'Wonderful Life' brak ze door bij het grote publiek. In de jaren die volgden stond ze vaak op het toneel. Van haar theatershow 'Both Sides Now' over Joni Mitchell verschijnt nu een live-album. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Mathilde Santing persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Michel Wielick)

Taboedoorbrekend design: Claire van der Mee over de tepel

vanaf 01:46:20

Afgelopen week kwamen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam verschillende ontwerpers samen die allemaal iets bedacht hebben om een maatschappelijk taboe te doorbreken. Deze week spreken we iedere dag een één van die designers. Deze keer: Claire van der Mee over haar strijd tegen het taboe rond de tepel.

advertentie