Nooit Meer Slapen

Met o.a. Mijke de Jong, Jente Posthuma & Bas Uterwijk en Kees Moeliker

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Mijke de Jong, Jente Posthuma & Bas Uterwijk en Kees Moeliker

Mijke de Jong is een gelauwerd filmmaker. Haar nieuwe film 'Layla M.' gaat over de jonge, in Amsterdam geboren en getogen Layla. Ze voelt zich steeds minder thuis in de Nederlandse samenleving en sluit zich aan bij een groep jonge moslims die langzaam radicaliseren. Verder aandacht voor het boek van Jente Posthuma en Bas Uterwijk over de suicide van Bas' vader. Ook vertelt Kees Moeliker over zijn boek 'De Kloten van de Mus'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Mijke de Jong verfilmde radicalisering in 'Layla M.'

vanaf 00:00:53

Mijke de Jong is een gelauwerd filmmaker. Ze regisseert televisiedrama, speelfilms, korte films en documentaires. Na haar filmdebuut ‘In krakende welstand’, in 1990, maakte ze films als 'Broos', 'Tussenstand', 'Bluebird', 'Het zusje van Katia' en 'Brozer'. Haar nieuwe film 'Layla M.' gaat over de jonge, in Amsterdam geboren en getogen Layla. Ze voelt zich steeds minder thuis in de Nederlandse samenleving en sluit zich aan bij een groep jonge moslims die langzaam radicaliseren. Pieter van der Wielen spreekt met Mijke de Jong.

Probeer een beetje goed over me te denken: over suïcide van een geliefde

vanaf 01:09:42

Schrijfster Jente Posthuma en fotograaf Bas Uterwijk maakten samen het boek 'Probeer een beetje goed over me te denken'. Bas vertelde over de zelfgekozen dood van zijn vader, Jente schreef op wat hij zei. ‘Probeer een beetje goed over me te denken’: dat was de laatste zin in de afscheidsbrief van Bas’ vader. Verslaggever Mathijs Deen sprak de twee over het boek, en over wat de suïcide van een geliefde met een mens doet.

Open Kaart: bioloog Kees Moeliker

vanaf 01:25:08

Kees Moeliker is directeur van het Natuur Historisch Museum in Rotterdam. In zijn tweewekelijkse rubriek 'Beest' op de Achterpagina van NRC Handelsblad schrijft hij over zijn fascinatie voor het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Die columns zijn nu gebundeld in het boek 'De kloten van de mus'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Kees Moeliker persoonlijke vragen over leven en werk.

Boudewijn Büch volgens Eva Rovers: De Lansbreker

vanaf 01:44:41

De wereld van Boudewijn Büch kende vele kanten, zo blijkt uit de nieuwe biografie van Eva Rovers. Deze week belichten we iedere dag een van zijn talenten. Met deze keer: Büch als lansbreker.

advertentie