3Doc: Stromae

Paul van Haver, beter bekend als Stromae, is al meer dan tien jaar bezig in de muziekwereld en uitgegroeid tot een wereldster. De VPRO interviewde hem vlak voor een uitverkocht concert in Amsterdam en sprak met een aantal mensen om hem heen in 3Doc: Stromae.

in deze documentaire

Met Thomas Azier (het voorprogramma van Stromaes tour), The Opposites en Stromae's vriendin Coralie Barbier, die vertelt over hun modelijn Mosaert. Maar, zoals dat gaat bij de grote sterren, houdt ze liever geheim wat voor man Stromae privé nu eigenlijk is.

Zijn oude muziekleraar Benoit Chantry schets de jongere jaren van een verlegen Stromae, DJ Linde Merckenpoel van de Belgische radiozender StuBru legt uit wat hij betekent voor de Belgische samenleving. En natuurlijk komt Stromae zelf ook uitgebreid aan het woord.

De interviews worden omlijst door nummers van het concert dat hij gaf in de Heineken Music Hall op 2 april jl.

het verhaal achter 'ta fête'

In Song Stories vraagt 3voor12 artiesten om het verhaal achter een liedje. Zo vertelde Stromae op Pinkpop 2014 over 'Ta fête', dat het een dubbele betekenis heeft. Het gaat zowel over feestvieren als over iemand verslaan. Ideaal dus als strijdlied van de Rode Duivels voor het WK in Brazilië.

3voor12's best of lowlands

Een compilatie van concerten tijdens Lowlands 2014 met o.a. Stromae, Snoop Dogg, The National, Jungle, Triggerfinger, Fink. Gelijk Stromae kijken? Die begint om 43:35.

Over Stromae

In dit fragment uit Nooit Meer Slapen praat Inge ter Schure met francofiel Bart van Loo over het Belgische muziekfenomeen Stromae en zijn liefde voor het Franse lied.

alle 3docs:

advertentie