3Doc: Sound City

De legendarische studio Sound City in San Fernardo Valley (Californië) opende in 1969 haar deuren. Beroemde bands hebben hun albums hier opgenomen zoals Neil Youngs After The Goldrush, Nirvana's Nevermind en Johnny Cash' Machine.

3Doc: Sound City
Regie: Dave Grohl

Door de opkomst van de digitale muziek verandert de muziekindustrie drastisch. Analoge opname lijkt een onvermijdelijke dood tegemoet te gaan en daarmee is ook het einde van Sound City in zicht. Dave Grohl brengt een aantal van de grote namen samen om in zijn studio op de originele opname apparatuur van Sound City een nieuw album op te nemen. Aan de hand van interviews met legendarische muzikanten en producers, die door de jaren heen in deze studio hebben gewerkt, brengt de documentaire de magische wereld van Sound City in kaart.

Met o.a.: Neil Young, Tom Petty, Stevie Nicks, Trent Reznor, Rick Rubin, Mick Fleetwood, Lars Ulrich, John Fogerty, Jim Keltner, Rick Springfield, Josh Homme, Frank Black, Barry Manilow, Lindsey Buckingham, Lee Ving, Pat Smear, Krist Novoselic.

meer muzikale documentaires