Het gebruik van prestatieverhogende middelen onder jongeren lijkt steeds vaker voor te komen. In de 3LAB documentaire Onder druk duikt Juul Op den Kamp in de belevingswereld van jonge studenten die koste wat het kost carrière willen maken. Ook als dat betekent dat ze hun fysieke en mentale gezondheid daarvoor opzij moeten zetten.

‘If you can make it there you can make it anywhere'. Juul Op den Kamp loopt mee met een groep New Yorkse studenten die op het punt staat om de arbeidsmarkt te bestormen. De concurrentie is moordend en de verwachtingen torenhoog. Een pilletje lijkt voor velen de oplossing om hun volle potentie te benutten. Je bent gefocust, creatief en kunt tot in het holst van de nacht doorwerken zonder moe te worden.

Onder druk toont de donkere kant van het prestatiesysteem in New York met nachtelijke doorwerksessies, zenuwslopende beoordelingsgesprekken en monologen vol zelfkritiek. Geobserveerd door de ogen van een prestatiedrugsdealer. Wat voor gevolgen hebben prestatieverhogende middelen op het leven van jonge mensen? En hoe gaan zij hiermee om?

Hoe is de situatie in Nederland?

wist je dat...

3LAB

3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3. Op dit platform worden regelmatig nieuwe video’s en series geplaatst, gemaakt door talentvolle programmamakers.