In de intieme interviewfilm Overtijd vertellen drie jonge vrouwen over een moeilijke periode in hun leven: de keuze voor abortus. Krista en Marcelle Arriëns, beter bekend als de Sekszusjes, leiden de documentaire in en praten erover na met gasten, waaronder de regisseur.

Ongewenst zwanger, en dan? In de korte documentaire Overtijd vertellen drie vrouwen over het complexe besluit om hun zwangerschap te beëindigen. Ze praten over de twijfels, de schaamte, het schuldgevoel en hoe deze ervaring nog altijd een rol speelt in hun leven. De film verweeft de interviews met krachtige beelden die de verschillende fasen van hun worsteling symboliseren. Overtijd is een film van Tessa Louise Pope. Bekijk de trailer

Gesprekslijn

Heb je een abortus gehad of overwogen en heb je behoefte om er met iemand over te praten? Humanistisch Verbond heeft de Gesprekslijn Abortus Special geopend. Je kunt in gesprek met een humanistisch geestelijk verzorger, een professionele gesprekspartner die je steunt bij levensvragen.

Bel 020-5219011

Beschikbaarheid: 4 juni tijdens en na de uitzending tot 23.00 uur, de volgende dag tussen 9.00 en 17.00 uur.

 

In het voor- en nagesprek ontvangen Krista en Marcelle Arriëns de regisseur van de documentaire en (ervarings)deskundigen. Waarom is abortus - nog steeds - een taboe? Waarom blijft het zo moeilijk om erover te praten in Nederland? En hoe kunnen we er wél over praten? De Sekszusjes gaan op openhartige en eigenzinnige wijze in gesprek over het omgaan met abortus. 

Overtijd is een Teledoc Campus-film van regisseur Tessa Louise Pope, producent Hazazah Pictures en VPRO. Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met korte documentaires de kans ervaring op te doen.