Billie en Noah, twee hilarische, soms boze en verwarde beste vriendinnen die non stop met elkaar in contact staan en vrijwel alles bespreken. We volgen de twintigers op een kruispunt in hun leven, wanneer het einde van hun studentenleven nadert: moeten ze nu klaar zijn om ‘volwassen’ te worden, en wat wil dat eigenlijk zeggen? Wat moeten ze daarvoor loslaten?

de makers

Lieve Oomen (23) is in 2020 afgestudeerd aan het Royal Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel als regisseur en scenarist. Een van haar grootste drijfveren als maker is het vermeerderen van het aantal levensechte vrouwelijke (hoofd)personages in films en series. Alles wat vrouwen meemaken en kunnen zijn, de goede en de slechte kantjes, moeten gerepresenteerd worden in fictie, vindt ze. Met het op de wereld zetten van Billie en Noah tracht ze daar weer voor een stukje aan bij te dragen.

Lisa Smit is een veelzijdige actrice, die al sinds haar tiende actief is in de film - en televisiewereld. Ze brak op jeugdige leeftijd door met een hoofdrol in de psychologische thriller TBS (2008) van Pieter Kuijpers en speelde een grote rol in de Duitse speelfilm Quellen des Lebens (2013) van Oskar Roehler. Meer recent ontving ze een Gouden Kalf-nominatie voor haar rol in de speelfilm Baantjer: Het Begin (2019) van Arne Toonen en won ze tal van internationale prijzen voor haar rol in de korte #metoo-horrorfilm Lili (2019) van Yfke van Berckelaer. Ook speelde ze een hoofdrol in de eerste Nederlandse Netflix-serie Ares (2020). Naast haar werkzaamheden als actrice is Smit tegenwoordig ook actief als regisseur, schrijver en (creatief) producent.