In het programma 'Brommer op zee' spreken Wilfried en Ruth met schrijvers en dichters over hun werk. Drie van de zes auteurs die de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 haalden, waren bij ons te gast. Bekijk de gesprekken hier terug.

Mariken Heitman over ‘Wormmaan’

Mariken Heitman’s boek Wormmaan vertelt het verhaal van Elke, een vrouw die met een oud erwtenras een wilde variant wil kweken. Aan tafel bij Wilfried en Ruth licht Heitman toe hoe de mens de natuur probeert te veranderen door gewassen te kweken en te manipuleren.

Kijk het gesprek met Mariken Heitman over Wormmaan.

Auke Hulst over 'De Mitsukoshi Troostbaby Company'

Te gast was schrijver, literatuurcriticus, essayist en muzikant Auke Hulst (1975). Hij schreef zijn meest gedurfde roman De Mitsukoshi Troostbaby Company. Een persoonlijk boek, waarin de hoofdpersoon Auke van der Hulst in het jaar 2032 kampt met de verwerking van een afgebroken zwangerschap. Dat doet hij middels Scottie, een levensecht robotkind uit Japan dat hem troost moet bieden.

Kijk het gesprek met Auke Hulst over De Mitsukoshi Troostbaby Company.

Lisa Weeda over 'Aleksandra'

Met Nederlands-Oekraïense schrijver Lisa Weeda (1989) bespraken we haar debuutroman Aleksandra. Hierin vertelt zij een uitzonderlijke familiegeschiedenis, waarin haar grootmoeder als jonge vrouw vanuit Oekraïne wordt gedeporteerd en in de Duitse oorlogsindustrie aan het werk wordt gezet. We reizen met kleindochter Weeda en haar verbeelding mee naar Oekraïne, waar de wortels van haar familie liggen. Op zoek naar sporen van haar neef, die in een recent conflict in het Oosten van het land is vermoord.

Kijk het gesprek met Lisa Weeda over Aleksandra.

Longlist Libris Literatuurprijs

Benieuwd naar de gesprekken met de auteurs die op de Longlist van de Libris Literatuurprijs stonden? Acht waren te gast bij Brommer op zee. Naast Mariken Heitman, Auke Hulst en Lisa Weeda waren ook Leonieke Baerwaldt, Rob van Essen, Rinus Spruit en Robbert Welagen te gast aan tafel.  Sholeh Rezazadeh nam plaats in ons schrijfhok. Bekijk alle gesprekken hier.