In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 26 september

De boekentips van Wilfried & Ruth:

  • “Een boek van extreme tederheid” volgens Ruth: Wat alleen wij weten geschreven door Elvis Peeters en Nicole van Bael.
     
  • Visioen van de wereld van Pulitzerprijswinnaar John Cheever. Een dikke bundel vol mooie en absurdistische korte verhalen.
     
  • Matrix is het nieuwe boek van Lauren Groff waarin ze het verhaal vertelt van Marie de France: in de 12e eeuw was zij de eerste vrouwelijke dichter.
     
  • Naar aanleiding van zijn 80e verjaardag verscheen een verzamelbundel van het werk van Kees van Kooten: De tachtigjarige vrede.

In de uitzending van deze week:

Schrijver Gustaaf Peek (1975) vertelde in deze aflevering over zijn nieuwe historische roman ‘A.D.’ Hierin beschrijft hij het rauwe leven aan boord van een schip van de Republiek der Nederlanden in 1597. Een aangrijpend verhaal over een keerpunt in de geschiedenis, toen honderden mannen, jongens en vrouwen hun leven op het spel zetten voor de buit uit een onbekend land.

Daarnaast was journalist en radio- en tv-presentator Naeeda Aurangzeb (1974) te gast. Na het succes van ‘365 dagen Nederlander’ komt zij nu met het boek ‘Hé, lekker ding. 365 dagen vrouw’. Hierin bundelde zij ervaringen uit het dagelijkse leven van een vrouw. Van ongepaste opmerkingen en blikken tot microagressie en mansplaining.

Deze week te gast in het schrijfhok: Kees van Kooten (1941). Na het schrijven van een groot oeuvre, verscheen deze maand zijn laatste bundel ‘De tachtigjarige vrede’. In de voorzin van deze bundel zegt hij dat hij het wel welletjes vindt. Voor ons wilde hij toch nog een stukje tikken, in de geest van K. Schippers, over een sleutelhanger. Lees en bekijk het fragment hier.

In de Brommer op zee-boekenclub lezen we deze maand de historische roman ‘De eerste vrouw’ van Susan Smit. Gratis meelezen mét de notities van Susan Smit zelf kan nog een paar dagen, t/m 30 september, via de Brommer op zee-app, die te downloaden is in de app- of playstore.

Voor de reportage van deze week gingen we met Michael Pye naar Antwerpen. Hij schreef het boek 'Antwerpen. De gloriejaren.' en leidde ons rond in de stad.

schrijf je in voor de boekenclub

De Brommer op zee-boekenclub leest in de maand september samen met Susan Smit haar historische roman De eerste vrouw. Gratis meelezen mét extra notities van Susan Smit kan via de Brommer op zee-app. Deze is te downloaden in alle app- of playstores. Ook kan je je aanmelden via de nieuwsbrief en ontvang je alle leesopdrachten direct in je inbox!