In de zevendelige VPRO-webserie Dat gaat ’m niet worden (#DGMNW) gaat Hugo Hoes iedere week langs bij de net-niet-kandidaten van de Tweede Kamerverkiezingen.

‘Peilingen zijn palingen,’ zei Mark Rutte maar dat betekent niet dat er geen waarde aan wordt gehecht in politiek Den Haag. De wekelijkse opiniepeilingen van Maurice de Hond en andere waarzeggers worden door pers en politiek nauwlettend in de gaten gehouden. Ook door VPRO Gids-redacteur Hugo Hoes. Tot aan 10 maart bezoekt hij elke week een kandidaat Kamerlid dat op grond van de laatste opiniepeilingen toch niet gekozen lijkt te gaan worden. 

Hoes doet niet aan dooddoeners zoals ‘ach, het zijn maar peilingen’ of ‘het zijn slechts dagkoersen.’ Want wie zijn zinnen op een Kamerzetel heeft gezet en met slechte peilingen te maken krijgt denkt maar één ding: 'dat gaat ’m niet worden!’

Op amusante en informatieve wijze neemt Hoes samen met zijn kandidaat de politieke week door. Wat is er misgegaan? Waardoor kwam dat en wat gaat de kandidaat doen om het tij te keren? 

Je ziet het in Dat gaat ’m niet worden (#DGMNW). Vanaf 27 januari tot en met 10 maart iedere vrijdag om 10.00 op het YouTube-kanaal van de VPRO en op vpro.nl/datgaatmnietworden

Afl. 1: Rens Raemakers

In de eerste aflevering van #DGMNW gaat Hugo Hoes langs bij de 25-jarige Rens Raemakers in het Limburgse Neer. Rens staat voor D66 op nummer 17. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl. 2: Lenny Geluk-Poortvliet

Deze week gaat Hugo langs bij de 73-jarige Lenny Geluk-Poortvliet in Zeist. Lenny staat voor het CDA op nummer 20. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl.3: Mahir Alkaya

Deze week is het de beurt aan de 28-jarige Amsterdammer Mahir Alkaya. Hij staat voor de SP op nummer 16. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl. 4: Don Ceder

Deze week gaat Hugo langs bij het advocatenkantoor van de 27-jarige Don Ceder in Amsterdam. Don staat voor de ChristenUnie op nummer 7. Dat gaat 'm niet worden... of toch wel?

Afl. 5: Isabelle Diks

In deze aflevering van Dat gaat 'm niet worden (#DGMNW) reist Hugo Hoes af naar Leeuwarden. Daar woont Isabelle Diks met haar man en twee ijsberen. Ze staat voor GroenLinks op nummer 19. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl. 6: Zohair el Yassini

In de een-na-laatste aflevering van Dat gaat 'm niet worden gaat Hugo Hoes langs bij de nummer 26 van de VVD: Zohair el Yassini. In de peilingen van Maurice de Hond staat de VVD op 25 zetels. Dat gaat 'm dus niet worden voor Zohair... Of toch wel?

Afl. 7: Matthijs Pontier

In de laatste aflevering van Dat gaat 'm niet worden (#DGMNW) ontmoet Hugo Hoes de nummer 2 van de Piratenpartij, Matthijs Pontier, in het bos. De Piratenpartij staat in enkele peilingen op 1 zetel. Dat gaat 'm niet worden voor Matthijs... Of toch wel?

meer verkiezingen