Met zo’n groot aanbod aan verkiezingsprogramma’s op televisie, radio en vpro.nl wordt het nog een hele kunst om genoeg aandacht aan je Kamergotchi te kunnen besteden. Ga mee op zoek naar de ideologie van Geert Wilders in de Efteling, neem een kijkje in de huizen van politici of luister naar de podcast 'de mars naar maart'.

verkiezingsprogramma's

All you need is het spijt me

Anderhalf jaar geleden zei documentairemaker Tim den Besten (29) op televisie dat alle PVV-ers kutmensen zijn. In de documentaire All you need is het spijt me gaat Tim bij enkele PVV-stemmers thuis langs om zijn excuses aan te bieden en de mens achter de stem te leren kennen. Zo praat hij onder meer met een Irakese jongen die gevlucht is naar Nederland en nu op de PVV stemt.  

 

 

De stemmin5

In zijn vijfde verkiezingsconference worstelt Freek de Jonge met zijn identiteit: 'Zijn of niet zijn, dat is de keuze.' De uitzending vindt maandag 13 maart om 20.25 uur op NPO 2 plaats.

 

 

 

Wilders droomvlucht

Wat is het ideologische verlangen van Geert Wilders? Michiel Lieuwma (o.a. bekend van De Snijtafel) en Daan F. Oostveen (filosoof aan de VU) ontdekken het in zijn favoriete attractie. "Niet de inhoud van zijn boodschap, maar juist de innerlijke ervaringswereld van Wilders kan ons inzicht geven in zijn politieke verlangen," aldus de makers.

 

 

 

Buitenhof

Buitenhof is het wekelijkse politieke discussieprogramma van AVRO, VARA en VPRO met interviews, opinies en debatten. Momenteel zijn de verkiezingen de rode draad van het programma. Elke week zitten er andere lijsttrekkers aan tafel.

 

 

 

Dat gaat 'm niet worden

In de zevendelige VPRO-webserie Dat gaat ’m niet worden (#DGMNW) gaat Hugo Hoes iedere week langs bij de kandidaten van de Tweede Kamerverkiezingen die nét niet gekozen worden, of toch wel?

 

 

 

House of Politics

Hoe wonen onze lijsttrekkers? In de nieuwe webserie House of Politics (#HOP) komen we thuis bij grote Nederlandse politici zoals Emile Roemer, Marianne Thieme en Thierry Baudet.

 

 

 

zondag met lubach

Arjen Lubach remixt de actuele week in dertig minuten, laat ondergesneeuwde verhalen smelten en maakt brekend nieuws weer heel. Vanuit Theater Bellevue in Amsterdam: platte inhoud en diepgravende grappen. Met de verkiezingen in het vooruitzicht presenteert hij zijn eigen peilingen, analyseert hij de strategie van Geert Wilders en kun je nu je eigen lijsttrekker verzorgen met de Kamergotchi.

 

 

Argos

Welke invloed hebben peilingen nu precies op het verloop van verkiezingen? Zijn peilingen een vloek of zegen voor de democratie? Deze vragen worden uitgebreid besproken in deze Argos-uitzending. Met aan tafel politicoloog Tom van der Meer, opiniepeiler Peter Kanne van I&O research, journalist en Amerika kenner Frans Verhagen en adjunct-hoofdredacteur van RTL-Nieuws Pieter Klein.

 

 

De mars naar maart

Het is campagnetijd! De lange mars naar 15 maart is ingezet. In navolging van de Presidential Podcast – over de Amerikaanse presidentsverkiezingen – richt Chris Kijne de blik nu op eigen land. Samen met Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing word je van nu af aan begeleid naar de stembus. In eerste instantie tweewekelijks, maar als de spanning oploopt, voeren wij ook de frequentie op. En er mag vooral ook gelachen worden…

 

 

Nog meer verkiezingsproducties