In navolging van de Presidential Podcast – over de Amerikaanse presidentsverkiezingen – richtte Chris Kijne begin 2017 de blik op eigen land. Samen met Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing werden kiezers (zwevende en andere) in De mars naar maart (twee)wekelijks begeleid naar de stembus.

De mars naar maart is hieronder te beluisteren, maar ook te downloaden via iTunes, Stitcher en rss.

Chris Kijne

Chris Kijne (Bussum, 1953) is journalist en programmamaker bij de VPRO. Hij begon begin jaren ’80 als schrijvend journalist maar verlegde als snel zijn werkterrein naar de radio. Tot 2008 was hij vaste presentator van de grote nieuwsprogramma’s van de VPRO op Radio 1, tegenwoordig presenteert hij VPRO’s buitenlandprogramma Bureau Buitenland en Met het oog op morgen voor de NOS. Daarnaast is hij redacteur en moderator bij Tegenlicht en maakt hij interviews voor NPOCultura.

Sheila Sitalsing

Sheila Sitalsing (Paramaribo, 1968) groeide op op Curacao. Ze werkte voor achtereenvolgens het Rotterdams Dagblad, Elsevier en de Volkskrant als onder meer correspondent Europese Unie in Brussel en politiek redacteur in Den Haag. Tegenwoordig is ze freelancejournalist voor onder meer Opzij, Buitenhof en Met het oog op morgen, en heeft ze een column in de Volkskrant over politiek en economie. Voor die columns won ze in 2013 de Heldringprijs. In september 2016 verscheen van haar hand Mark, portret van een premier.

afleveringen