waar gaan de afleveringen over?

aflevering 1

De eerste aflevering trapt af met zeemansliederen, boten en interne spanningen. Het fractievoorzitterschap lijkt binnen handbereik voor Tim Snel en zijn spindoctor Vincent. Maar een iets te vrijmoedig interview met een Radio 1 verslaggever tijdens SAIL Amsterdam doet hem beseffen dat bij leiderschap ook verantwoordelijkheid komt kijken.

De politieke talkshow Suus, met prominente rol voor Daphne Bunskoek als rappe journaliste, vormt een prima toneel voor Tim om zijn kwaliteiten als politiek leider uit te rollen. Ze legt hem echter het vuur aan de schenen, iets dat Tim tamelijk aantrekkelijk vindt.

De vraag rijst echter binnen de partij of Tim wel de juiste leider is voor VPN. Een interne, chaotische stemming tussen de partijleden laat een ander geluid horen.

Terwijl de fractiediscipline ver te zoeken lijkt, valt de keuze alsnog op iemand anders, inclusief de steun van Tim zelf. Wat volgt zijn de argusogen van de media, met in het bijzonder aandacht van de politieke talkshow Suus.

aflevering 2

De spanning stijgt en Tim faalt jammerlijk met zijn 'Grote-Duplo-show'. Tot ieders verbazing is Tim bij de stemming in de fractie niet verkozen tot  voorzitter van de VPN. Wat nu? En vooral: wie nu? Vincent probeert de strijd om het partijleiderschap te sturen.

Waar Tim en Dara zich vervolgens op gespannen lunchafspraken storten, gaat Michael op bezoek bij een groot onderwijsinstituut. Wat volgt is een ietwat precaire situatie, waarin hij het achterste van zijn tong laat zien.

Anders is het deze keer met Tim, die heil ziet in zijn plannen om het bankwezen anders aan te sturen. Een goed gesprek met Jort Kelder – die exact zijn natural self speelt- werpt vruchten af. Plannen die geuit moeten worden om zich te kunnen distantiëren van de uitspraken van Marise Collee.

Die ietwat ongelukkige timing vraagt om actie, maar diezelfde actie levert Tim een immens gênante vertoning op. Wat volgt is hoofdschudden, jammerlijk zwijgen en een golf aan reacties op social media, tot grote spijt van Vincent.

aflevering 3

Op de avond voor Prinsjesdag hikt Suus aan tegen wat een slappe thema-uitzending dreigt te worden, maar maakt Tim er een verrassend spektakel van. Dara daarentegen, zadelt Corine op met een politiek corvee.

aflevering 4

Een pijnlijke privékwestie zorgt ervoor dat Jans hoofd even niet naar de Algemene Beschouwingen staat. Marise stuit op een overdaad aan lobbyisten. Michaël komt in zijn speurtocht naar gesjoemel in het onderwijs voor een onplezierige verrassing te staan. En Tim en Suus ontsnappen aan de Haagse sleur.

aflevering 5

Interim-fractieleider Dara organiseert een brainstorm, maar voelt daarbij de druk van de persoonlijke belangen van Jan. Ondertussen valt Michael uit tegen de pers, en nadert Tim een grens bij Suus.

aflevering 6

Tim vindt het tijd voor een vlammende toespraak, maar de opkomst valt tegen. Een beetje moedeloos loopt hij richting zijn auto in de parkeergarage, waar hem een angstaanjagende verrassing wacht.

aflevering 7

Corine en Jan maken van de kwestie rond hun dochter een vlucht naar voren, Tim lanceert bij de concurrent van Suus een politieke bom en Dara is ineens zoek.

aflevering 8

Reces; niets te doen in Den Haag, zo lijkt het. Maar dan belandt de fractie ineens middenin het nieuws van de grote wereld. Paniek!

aflevering 9

Terwijl de verkiezing voor een nieuwe fractieleider richting de finale gaat en Dara twijfelt over haar toekomst, gaat Vincent een grens over; met vergaande gevolgen.

aflevering 10

De persoon die Tim bedreigd heeft kan elk moment worden ontmaskerd. De spanningen rond de partijleider-verkiezing, waarvan de uitslag live op tv bij Suus bekend zal worden gemaakt, lopen op.