De Fractie promo seizoen 3

seizoen 3

Voor de liefhebbers van politieke dramaseries: De fractie. Vanaf augustus 2016 werd de derde en laatste spannende reeks uitgezonden. Tien afleveringen met nog meer drama. Over vasthouden en loslaten. Van macht, kompanen en een politieke droom.

De fractie is een politieke dramaserie waarin de fictieve fractie van de VPN, de Vrijzinnige Partij Nederland, wordt gevolgd in het kielzog van actueel lang lopende ontwikkelingen in politiek Den Haag. Hoewel in de serie de fractie en haar kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid: het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten.

Met fictie als handvat, is De fractie op deze manier een scherpe reflectie van wat we in grote lijnen gewend zijn te zien in het Journaal, actualiteitenrubrieken en praatprogramma’s.

De bekende cast keert terug en bestaat uit onder anderen: Joris Smit, Daphne Bunskoek, Han Kerckhoffs, Nadia Amin, Sandra Mattie, Mads Wittermans en Marie-Louise Stheins. Ook zijn er dit seizoen weer gastrollen van politici en journalisten.

Het derde seizoen: achtergrondinterview

Het derde seizoen van De Fractie bevat veel meer drama dan de eerste twee. Eén van de schrijvers is Gijs van de Westelaken, tevens producent van de politieke dramaserie. Hoe doe je dat: een scenario schrijven en tegelijkertijd op de centen letten? En hoe ging het schrijversteam te werk?

► Leestijd: ongeveer 5 minuten

personages & twitterbio's

De VPN @VPNfractie
nieuwe politiek | innovatie | ICT | netwerkpartij

Tim Snel @VPNtim
VPN | nieuwe economie | fietsen in Den Haag | strandwandelingen

Marise Collee @VPNmarise
(Gewezen) fractieleider van de VPN in de Tweede Kamer

Suus @SuusOpTV
Van de talkshow 'Suus'. Iedere werkdag 22u30. Leuk als je kijkt!