De meesten mensen die ziek zijn gaan naar de dokter of het ziekenhuis. Toch zijn er mensen die geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap, zij zoeken hun remedies buiten de gangbare gezondheidszorg.

Tim gaat op bezoek bij een man die nooit medicijnen gebruikt maar zijn helende kruiden zelf plukt. In parken en wegbermen midden in de stad. Verder ontmoet Tim Hannah en Barbara die middels intense healingsceremonies negatieve energieën verwijderen en gaat hij langs bij Wally die strijdt tegen straling van wifi en mobiele telefoons vanwege gezondheidsklachten die ze daarvan zegt te ondervinden.

in deze aflevering

Robert haalt zijn medicijnen uit de berm

waarom?

Na een erg ongezonde levensstijl kreeg Robert te maken met een bijna-doodervaring. Hij heeft zich verdiept in de leer van dokter Sebi en leeft sindsdien gezond door preventief én medicinaal de juiste kruiden en voeding te nemen. Volgens herbalist Robert komt het er uiteindelijk allemaal op neer dat je lichaam verzuurt door slechte leefgewoonten als roken en veel vlees eten, en breng je de pH-waarde weer op peil met de juiste kruiden. Pillen zijn overbodig.

de voordelen

Een gezonde levensstijl is makkelijk vol te houden met een tweewekelijkse wandeling door de natuur om wat kruiden te plukken, er thee van te zetten en een gezond dieet aan te houden. De kruiden vindt hij namelijk gewoon in de berm naast de snelweg. Robert deelt zijn kennis ook met anderen, bij wie Westerse medicatie op doktersrecept niet (voldoende) werkt.

de nadelen

Planten als paarse klaver, bijvoet en valeriaan zijn makkelijk te vinden, maar voor sommige kruiden moet Robert naar een ‘tropische supermarkt’. Maar er heerst ook onbegrip: waarom zou je kanker, diabetes of MS willen genezen door wilde kruiden te consumeren, terwijl er ook farmaceutische medicijnen zijn die werken? Maar Robert is geduldig en hoopt dat mensen vroeg of laat inzien dat de natuur de beste medicijnman is.

Hannah & Barbara herstellen je onzichtbare energiesysteem

waarom?

Psychische problemen als trauma’s, depressies en paniekaanvallen zijn soms te onderdrukken met medicatie, maar het echte probleem zit volgens Hannah en Barbara in een verstoring van je onzichtbare energiesysteem. Zij zijn door sjamanen opgeleid en kunnen, wanneer ze zich concentreren, letterlijk de slechte energieën rondom iemands lichaam zien. In healingceremonies behandelen ze klanten zodat niet alleen de symptomen maar ook de bron wordt weggenomen.

de voordelen

Barbara had een zware periode achter de rug waarin ze na een aantal heftige ayahuasca-trips de balans kwijt was. Na een behandeling van Hannah begon ze zich steeds beter te voelen en ontdekte ze dat ze zelf ook energieën kon zien. Hannah en Barbara zetten hun kennis en ervaring in om de genezing van anderen, die niet verder komen met pillen uit de reguliere wetenschap, aan te vullen. En bij elke nieuwe klant leren ze zelf weer bij.

de nadelen

De wereld van Barbara is kleiner geworden sinds ze healingceremonies organiseert. Mensen hebben vaak behoefte aan een vorm van wetenschappelijk bewijs, en dat kunnen Hannah en Barbara niet geven. Al hoeft dat voor hen ook niet, want zij maken zelf mee dat het werkt, net als hun vaste klanten.

Wally schermt zich af voor elektro-magnetische straling

waarom?

Wally voelt elektromagnetische straling van telefoonnetwerken en andere draadloze communicatie. De ervaring kan een tinteling in de wangen zijn, maar ook pijnlijke steken in haar hoofd, angstaanvallen en piepende oren. Door haar huis vol te hangen met aluminium panelen en te slapen onder een doek met ingenaaid zilver wordt het grootste deel van de straling tegengehouden.

de voordelen

Veel voordelen heeft Wally niet van haar elektrogevoeligheid. Dankzij haar zelfgemaakte antistralingsdoeken heeft ze haar leven binnen de muren van haar huis in ieder geval in eigen hand en vindt ze plezier in pianospelen en sporten. Ze is ook niet de enige: 3500 mensen in Nederland weten dat ze klachten krijgen van straling, en daarin vindt ze steun. Haar missie is om duidelijk te maken dat straling voor steeds meer mensen een probleem zal vormen.

de nadelen

Het is voor Wally vrijwel onmogelijk om pijnloos buitenshuis te komen, waardoor haar momenten buiten zich beperken tot één keer per week een rondje door het bos. Haar sociale kring is minimaal: mensen zetten niet zomaar hun telefoon volledig uit en er is geen begrip voor haar situatie. En vooralsnog lijkt het erop dat er alleen maar meer zendmasten bij komen met nog krachtigere vormen van elektromagnetische straling.