De een gelooft in god, de ander in homeopathie. Maar wat als je in iets gelooft waar verder niemand in gelooft? Elfjes, aliens, visioenen? In de vierde aflevering ontmoet Tim mensen met overtuigingen die het leven van alledag te boven gaan.

Volgens Anton worden we geregeld bezocht door buitenaards leven, Tim gaat samen met hem op zoek naar aliens en ufo’s. Later leert hij van Jeroen dat we ook op deze planeet niet alleen zijn. Jeroen ziet een extra dimensie vol elfjes, feeën en draken. Met zijn magische krachten doet hij een grote onthulling over Tims verleden. Ook ontmoet Tim een hedendaagse discipel van Jezus. Na een visioen gaf Sabastian zijn criminele bestaan op om in de voetsporen van Jezus te treden, maar van de kerk en religieuze systemen moet hij niets weten.

in deze aflevering

Anton gelooft dat er aliens onder ons zijn

waarom?

Toen Anton 23 jaar was zag hij enkele geruisloze lichtbollen over zich heen scheren. Sindsdien heeft hij vaker dergelijke verschijningen gezien en is hij er van overtuigd dat er buitenaardse wezens op aarde zijn. Hij heeft er zelfs een gesproken – veel aliens hebben immers een menselijke vorm. De inmiddels zeventigjarige Anton brengt in kaart waar en wanneer de wezens op aarde verschijnen.

de voordelen

Anton is er van overtuigd dat de aliens hier zijn om de aarde en de mensheid te behoeden van complete zelfdestructie, anders had de mens de aarde al lang vernietigd. Ze hebben dus enkel goeds in de zin. Wanneer hij meldingen krijgt over ufo’s begeleidt hij de bellers zo goed mogelijk, want zij hebben soms een verkeerd beeld van buitenaards leven. Hij wil begrip creëren voor het fenomeen.

de nadelen

Er zijn getuigenissen en er is zelfs beeldmateriaal, maar toch is het moeilijk om anderen te overtuigen. Zijn eigen moeder twijfelt ook nog steeds en is pas overtuigd als ze een ufo voor haar voeten ziet landen. Anton begrijpt het als mensen hem niet serieus nemen, maar hij wil er vooral zijn voor diegenen die contact hebben gehad met buitenaardse wezens of ufo’s hebben gezien, en daar weinig van begrijpen.

Jeroen gelooft in een magische wereld

waarom?

Vroeger had Jeroen veel huidklachten, hij haatte zijn lijf en vroeg zich af wat hij op deze wereld deed. Hij ruilde zijn masterstudie om voor de vijfde dimensie: een magische wereld die parallel loopt aan onze werkelijkheid vol elfjes, feetjes en energieën. Als hij in het bos is en zijn innerlijke oog gebruikt ziet hij schimmen van de wezens, en een staf helpt erbij om verbinding te maken met die dimensie. Inmiddels bouwt hij met vrienden een huis in het bos, als een hemel op aarde.

de voordelen

Jeroen heeft eindelijk het gevoel zijn plek in het universum gevonden te hebben. De ontdekking van de vijfde dimensie was een verademing. Hij heeft anderen gevonden die zich hetzelfde voelen en de band met zijn familie is na een korte break weer goed. Een onderdeel van zijn leefstijl is het uitvoeren van helende behandelingen die zorgen voor rust en ontspanning.

de nadelen

Jeroen begrijpt dat anderen moeten lachen als hij spreekt over toverstokjes en feetjes, en hij vindt het zelf soms ook een beetje gek. Maar hij ziet de wezens en de magie, en voor hem is het dus echt. Hij voelde zich een ander persoon worden en voor hem was het nodig zich los te breken van het aardse begrip ‘familie’, wat voor zijn ouders erg moeilijk was. Nu houdt hij van ze als losse individuen.

Sabastian is een discipel van Jezus

waarom?

Vroeger volgde Sabastian het criminele pad en was hij verslaafd aan gokken en drugs. Vier jaar geleden kreeg hij een visioen in zijn dromen waarin God tegen hem sprak. Hij ziet zichzelf nu als een volgeling van Jezus, maar moet niets hebben van de Christelijke religie en de kerk; Sabastian wil leven zoals Jezus leefde en niet volgens regels die door mensen bedacht zijn.

de voordelen

Sinds zijn omslag heeft hij de donkerte achter zich gelaten en staat zijn leven in het teken van licht. Hij kan mensen helen met handoplegging, verspreidt het woord van God en komt regelmatig samen met andere gelovigen om op hun manier te bidden en te zingen. Niet in een kerkgebouw maar in samenkomst zoals de apostelen ook deden.

de nadelen

Nu hij het licht heeft gezien ziet Sabastian des te meer dat we in een donkere, egoïstische wereld leven. Het is moeilijk om rechtvaardig te leven. Ondanks zijn positieve instelling krijgt hij veel weerstand van kerkgangers, die vinden dat de manier waarop hij met het Christelijke geloof omgaat niet goed is.

bekijk ook