Ook online neemt Ruben Terlou de kijker mee op reis Door het hart van China, en wel met bijzondere verhalen die zich volledig bínnen zijn foto’s afspelen.
interactieve foto's
Op deze interactieve site kan de kijker zelf gedetailleerde fotografische tableaus van mensen en landschappen verkennen, die stap voor stap hun verhalen prijsgeven. Met audio begeleidt Ruben Terlou de bezoeker.
meer informatie
hoe werkt het?
Ieder fotografisch tableau is opgebouwd uit een foto van hoge resolutie waarop kan worden ingezoomd door te dubbelklikken of te swipen/pinchen op tablets en smartphones. Daarna kan over de foto bewogen worden door naar links of rechts te bewegen, dan wel de foto te verschuiven.
Op de foto's zijn verhalen aangebracht in vorm van audio, tekst of extra foto's. Bij het openen van een tableau wordt direct de eerste marker geopend. Met de markers kun je ook een route volgen door steeds onderaan het tekstveld op de pijltjes te klikken. Markers kunnen ook gesloten worden zodat je de foto zelf in detail kunt bekijken.
Achtergrondmuziek staat altijd aan, maar kan via een knopje in de rechterbovenhoek gedempt worden. Daar bevind zich ook een knop om het beeld full-screen te zetten.
Via het kaart-icoon bij iedere marker kunnen andere tableau's worden opgeroepen. De programmasite met alle informatie over de uitzendingen van Door het hart van China is bereikbaar via de menubalk die met het hamburger-knopje geopend wordt.
de techniek
De fotografische tableau's werden gemaakt met een speciale camera in een resolutie van 100 megapixel, wat opnamen van 11608x6508px oplevert. De buitengewone scherpte van deze foto's maakt het mogelijk om extreem op details in te zoomen zonder verlies van scherpte.
Om dat in de interacitieve site voor elkaar te krijgen is gebruik gemaakt van Micr.io, een tool die ontwikkeld is door Q42. De techniek werd eerder ingezet voor de weergave van de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam. Met de service van Micr.io worden zeer grote afbeeldingen 'streaming' aangeboden zodat de kijker naadloos kan in- en uitzoomen.
De afdeling Digitaal van de VPRO bouwde de interactieve site op basis van deze techniek en voegde eigen design en code toe.
credits
Fotografie en voice-over: Ruben Terlou
Redactie: Nick Boers, Vera Boonman, Nina Huisman
Research: Annelies Botjes
Design: Robin Verdegaal
Code: Yannick Gregoire, Micr.io, Q42
Audio-opname en -montage: Alfred Koster
Aanvullende fotografie: Joost van Herwijnen
Productie: Nicole Frints
Eindredactie en projectmanagement: Geert-Jan Strengholt
Muziek: Samuel Sims, William Ryan Fritch, Four Tet