Tim den Besten gaat naar België om een frietje te eten met bekende Vlamingen. In hun favoriete frietkot praat hij met hen over taal, film, seks en muziek. Hoeveel verschillen we nu echt van elkaar? En wat vinden Vlamingen van ons Nederlanders?

Aflevering 1: Frieten met Herman Brusselmans

In Gent gaat Tim op bezoek bij schrijver Herman Brusselmans, die zowel in Nederland als in België bekend is vanwege zijn mediaverschijningen en zijn werk. Zijn roman Ex Drummer is ook verfilmd en te zien op het Vlaamse Filmfestival. In Brusselmans' favoriete frietkot delen Tim en hij een frietje en praten ze over taalverschillen, televisievlamingen en tongzoenen met Nederlandse meisjes.

aflevering 2: frieten met adil en bilall

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn twee jonge talentvolle filmmakers. Hun film Image uit 2014 is als openingsfilm op het Vlaamse Filmfestival te zien. Maar Adil El Arbi is in Vlaanderen vooral bekend als winnaar van de quiz De slimste mens ter wereld. Onder het genot van een Bickyburger met frieten interviewt Tim het duo over bekende Marokkanen, de opkomst van de Vlaamse film en dat stomme accent van ons.

aflevering 3: frieten met kaat bollen

De Vlaamse seksuologe Kaat Bollen is bekend vanwege haar knalrode haar en haar open houding tegenover seks. In Nederland was ze samen met Arie Boomsma te zien in het KRO-programma Alle dagen seks. In een openhartig gesprek met Tim spreekt ze over de Vlaamse schaamhaarcultuur, brute Nederlandse mannen en ontslagen worden omdat je te veel over seks praat.

aflevering 4: frieten met belle pérez

In de laatste aflevering van 'Frieten met...' spreekt Tim de Spaans-Belgische zangeres Belle Pérez. In België en Nederland is zij vooral bekend vanwege het nummer Que Viva La Vida. In een heuse 'grand bistro' interviewt Tim Belle over volksmuziek, Vlaamse fans en Nederlandse mannen.

colofon

Presentatie: Tim den Besten
Regie: Arnout Arens
Camera: Jean Counet
Montage: Daan Wierda
Research: Daan Hovens