Aflevering 14

Hoe te weten wat van waarde is

In deze laatste aflevering horen we mensen op zoek naar rijkdom en geluk, naar het midden tussen werk en rust en naar wat het bestaan waarde en betekenis geeft.

Het leven, een gebruiksaanwijzing, afl 14: Hoe te weten wat van waarde is
Te horen in Radio Doc, zondag 18 december na 21.40 uur op Radio NPO 1 en vanaf 16 december online.
Abonneer je op de podcast via iTunes of Stitcher, of via de rss-feed.

Waar gaat het eigenlijk om in het leven? Om een gedroomd doel te bereiken? Om de goede richting op te gaan, ook al blijft het eindpunt buiten bereik? Of om helemaal los te laten dat er iets te bereiken valt? Over deze vragen gaat de slotaflevering van de podcast Het leven, een gebruiksaawijzing.

Al twintig jaar speurt Jan Jaap naar een bepaald muntje. Het muntstuk is niet zeldzaam, maar juist op de plek waar hij zoekt kan hij het niet vinden. Hij heeft alle tijd voor zijn missie omdat hij geen geldzorgen heeft.

Hanneke en Tino zijn gewend om van weinig rond te komen en leiden een rustig bestaan, tot ze besluiten een handeltje te beginnen in gekleurde elastiekjes. In een paar dagen tijd verandert hun huis in een bedrijf waar ze dag en nacht moeten doorwerken om de groeiende vraag naar hun Loomz bij te houden.

de makers van deze aflevering

Marije Schuurman Hess

Marije Schuurman Hess maakt deel uit van Radiomakers Desmet. Haar vijfdelige serie Speciaal werd opgenomen in het Jaarboek Verhalende Journalistiek 2014. Voorjaar 2016 kwam Troosttonen uit: afleveringen over het vinden van de beste troost. De komende tijd werkt Marije aan een podcast over een gezin in Amsterdam-Slotervaart en aan een theatervoorstelling n.a.v. Troosttonen.

Julie Blussé

Julie Blussé is journalist. Ze begon als radiomaker bij het Amerikaanse universiteitsradiostation WXBC tijdens haar studie in New York. Julie studeerde zowel filosofie, Chinees als journalistiek en werkt tegenwoordig als redacteur voor het geschiedenisprogramma OVT. Daarnaast werkt ze aan een nieuwe podcast: Tijdgeest, over vreemde ideeën uit het verleden.